Yüzlerce sayfa uzunluğundaki İngilizce teknik makaleleri veya kitapları sorunsuz bir şekilde anlayabiliyordum.
Bir ara görüşme için karşılıklı İngilizce konuşmam gerekti. O zaman sandığım kadar İngilizce bilmediğimi anladım. Karşılıklı konuşma bambaşka bir şey, eş zamanlı olarak farklı aksanları anlayabilmek ve kelimeleri seçebilmek gerekiyor. Buna bağlı olarak da doğru cümleleri kurarak takılmadan konuşmak gerekiyor. Herkes pürüzsüz İngilizce ile konuşmadığından karşılıklı sohbetlere başlamak da epey yorucu oldu.
Uzun bir zamandır Discord sunucularında İngilizce konuşuyorum, İngilizce altyazılı diziler izliyorum, bilmediğim kelimeleri hemen araştırıyorum. Bu dediklerimin öğrenmeye ciddi etkisi var. (Özellikle konuşmanın)
Katılmak isterseniz Discord sunucusunun linkini atabilirim. Zaten çok ünlü bir sunucu, baya üyesi var. Hata yapsanız da düzgün bir şekilde uyarıyorlar, düzeltiyorlar. Oradaki çoğu kişi de sizin gibi İngilizcesini geliştirmeye çalışıyor. Çekinmeden yarım yamalak konuşabilirsiniz. Çok eğlenceli oluyor farklı kültürler tanırken farklı bir dili konuşmak. (Sunucu benim değil, reklam yapıyormuşum gibi görünmesin.)