Abdullah07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir şey sorcam .Şu an ülkemizdeki ekonomiden ve mülteci olayından rahatsız değil misiniz ?
Ekonomi kötü. Mülteci alma konusunda da Türkiye aşırıya kaçmış durumda. Bu konuda hükûmeti eleştirebilirsiniz. Yalnız bu mülteci konusu sadece Ak Partinin siyasetinden kaynaklanmıyor. ABD'nin Suriye siyasetinin de, Avrupa ülkelerinin mülteci siyasetinin de bunda tesiri var. Hatta böyle hadiseler CHP iktidarında cereyan etseydi CHP, Ümit Özdağ iktidarında cereyan etseydi Ümit Özdağ da mülteci almak durumunda kalabilirdi. Belki rakam farklı olurdu.

İktidar değişirse de Suriyelilerin tamamının 1 veya 2 yılda gönderilmesi pek gerçekçi değil. Mesela Ümit Özdağ ben 1 yılda gönderirim diyor, Esed'le anlaşıp Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulmasından bahsediyor. Bu güvenli bölge kurulması meselesi ile ilgili Erdoğan'ın farklı yıllarda yaptığı açıklamalar ve Türkiye'nin resmî girişimleri olmuştu. Şimdiye kadar beklenen netice alınamadı.

Ümit Özdağ kendisi cumhurbaşkanı adayı olursa ve seçilebilirse hükûmeti kendisi kurabilir. Başka birini aday gösterirse ve o aday seçilirse hükûmeti seçilen kişi kuracağından Ümit Özdağ'ın yine sözü geçmeyebilir. Dahası Zafer Partisi'nden istifa ederek ayrılanlar oldu, Ümit Özdağ elindeki adamları partide tutamadı. Baskın erken seçim olması hâlinde (bazı söylentilere göre Kasım 2022'de) seçime girebilecek parti teşkilatlanması da yok deniyor. Millet İttifakı'nın mültecilerle ilgili açıklamalarında onların da 2 yıl gibi bir sürede mültecilerin bir kısmını kurulacak olan güvenli bölgeye göndermek gibi bir planı olduğundan bahsediliyor. Kısacası Cumhur İttifakı da seçilse, Millet İttifakı da seçilse yahut Ümit Özdağ da seçilse Suriye'de güvenli bir bölge kurulmasının süresine bağlı olarak Suriyelilerin geri dönme süresi uzun bir zamana yayılabilir. Siyasetçi dediğimiz insanlar oy için birçok vaatlerde bulunuyor, iş icraate geldiği zaman bazılarını yapmıyorlar veya yapamıyorlar. Benim vatandaş olarak beklentim, bu konunun hem Türkiye'nin hem de mültecilerin hayrına olacak şekilde çözülmesi olabilir.