Turkic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siyasetçiler kameraların önünde birbirine çok sallıyor. Soylu ile Özdağ da birbirine sallıyor. Ben ikisinin bir araya geldiğinde kavga edeceklerini hiç sanmıyorum. Halkın muhtelif dertleri var evet fakat siyaset sebebiyle birbirimizi kırdığımızda bu dertler çözülmüyor, aksine birbirimize kızıp daha da dertlenebiliriz. Ben daha önce Ak Partiye oy veren bir seçmen olarak muhalif kesimin yazdıklarını da sürekli takip ediyorum. Hani işte kutuplaşmadan falan bahsedenler oluyor ama bunu pompalayan muhalifler de var. Aslında halk olarak siyasetçilere karşı birleşsek belki daha çok şeyi değiştirebilirdik. Meclise giren adam Ak Partili de olsa, CHP'li de olsa, başka partili de olsa bu insanların halkın dertlerini anlaması çok zor. Çünkü adamlara öyle statüler veriliyor, öyle imkânlar sağlanıyor, zaten birçoğu da önceden statü sahibi adamlar... Halktan biri kolay kolay aday olup seçilemiyor. Dolayısıyla seçilen kişi statüsüne statü, imkânlarına imkân katmış oluyor. Biz de sonra kendi aramızda meclise o girmesin, bu girsin tartışması yapıyoruz. Seçimlerden sonra halkın eline geçen pek bir şey olmuyor.
Sistem en başından yanlış zaten.Siz hiç fakir bir milletvekili gördünüz mü ? Göremezsiniz çünkü hepsi zengin insanlar .Seçim zamanı bir dünya para harcıyorlar vs.Peki aldıkları maaş ? Bir doktor,bir öğretmen bize az zam yapılıyor dediğinde bir protesto yaptığında akplilerin çoğuna sorun adamları bir vatan haini ilan etmedikleri kalıyor.Neden bir milletvekili o kadar maaş alıyor ?Neden asgari ücrete zam yapılacağı zaman 1-2 ay düşünüyorlar da kendilerine gelince hemen eller havaya kalkıyor ? Neden insanlar en basit kaçak elektrik kullanım bedeli ödüyor ?Hırsızı bulamıyorlar parasını sen öde diyorlar ? Neden benim vatandaşım işsiz gezerken dışardan gelen,ülkesinden kaçan insanlara bir dünya para veriyoruz ve bizim vatandaşımızın iş bulma oranı düşüyor ? Neden son dönemde herşey pahallanmışken akpliler hala almanya bizi kıskanıyor diyor ?Neden ülkemizde alım gücü gün ve gün düşüyor ? Neden neden diye sabaha kadar yazarım ama ne değişecek ? Değişim şart .Amerikada vs başka bir ülkede bir seçilen yetkili bir daha iktidar olamıyor genelde .Hiç 3 dönem üst üste seçilmiş bir başkan vs gördünüz mü amerikada veya başka ülkelerde ? Göremezsiniz ama bizim ülkemizde görürsünüz.