Bu aldığım ücretin bir sınırı var mı yani ne kadar ödeme aldığımda vergi öderim, ödersem nasıl belirlenir ?
- 1 TL bile adsense üzerinden banka hesabınıza girdiyse bunun vergisini vermek zorundasınız. Vergisini vermek için ise şahıs şirketi kurmanız gerek.
Yüksek oranda aynı ip adresine ait reklam tıklaması sorun yaratır mı ?
Siteye reklamlara tıklamak için gelen her ziyaretçi sorun yaratır. Aynı ip'den gelen biri siteye hergün girip gezinmiştir ama reklamlara ayda 2 kez tıklamıştır, sallıyorum. Bu doğal gözükebilir. Ancak hergün siteye sadece reklamlara tıklamak için giriyorsa burada bir problem olduğunu google çok rahatlıkla anlıyabilir. Site içi davranışlar önemlidir. Google çok gelişmiş bir algoritmaya sahiptir, kandırabileceğinizi düşünürsünüz ancak çok uzun sürmez bu düşünceler.
Tüm blog türleri reklam başına aynı ücretlendirme mi alır ?
Bu konuda birçok değişken vardır. Sitenin kategorisi, çıkan reklamlar........ Kısaca hayır. Birebir aynı iki blog bile aynı ücretlendirmeyi almaz.
Blog açma sınırı var mı her site farklı adsense hesabına mı bağlı olması gerekiyor ?
Herhangi bir blog açma sınırı yok. Tek adsenseye onlarca site bağlanabilir. Zaten bir kişinin 2.bir adsense hesabı olmasına google izin vermemekte. Tabi açılabilir, herşeyin bir çözümü vardır.
----
Ben size yardımcı olması açısından kısa bir şekilde yanıtlamaya çalıştım. Sorduğunuz soruların cevabının ucu bucağı yok. Kimse burada size sayfalarca makale yazmaz. O yüzden devamlı olarak okuyun ve araştırın. Bol şans.