Merhaba arkadaşlar artık karar verdim forumda kimseye olumsuz eleştiri yapmayacağım herkes aşırı alıngan. O yüzden gördüğüm bazı şeyleri buradan söyleyeceğim. Bu script forumda satılan scriptlerden biri bazı yerleri sansürledim aslında sansürlenmesi çok önemsiz ancak ben scripti ifşa etmemek adına buradan paylaşıyorum. Bu scriptte gördüğünüz üzere bir php dosyası 8308 de bitmiş. Hepsi form gönderme işlemleri ve tüm işlemler birbiriyle alakasız. İşte biz bu koda spagetti diyoruz. Normalde bu kod örneği komple yanlış ancak diyelim bu tarz kod yazıyorsunuz ancak bu tarz kod yazıyorsanız her şeyi ayırım. Örneğin post yayınlayacaksınız. Post işlemleri ile ilgili tek dosya olsun. Ayrıca işlemler mümkün olduğunca fonksiyonlarla yapın. Sürekli kodu kopyala yapıştır belli yerleri değiştirip uzatmayın. Bir de gerçekten bir kod dizini 1500 satırı geçiyorsa arada bir durup düşünüp bu kod nereye gidiyor diye sorgulayın. Acaba okunaklı ve düzenli olması adına parçalasam mı diye düşünün iyi çalışmalar.