Merhaba sevgili Dostlar;
Şimdi size 1 haftadır beni deli eden bir yazıcı sorunundan bahsedeceğim.. Bilgisi olan varasa bi el atsın yoksa valla parça parça edeceğim yazıcıyı da laptopu da..
Elimde Packard bell bir laptopum var, herşey sorunsuz güzel çalışıyor. Bundan 1 ay kdar önce falan format atıldı herşeyi temizlendi mis gibi çalışan makina..
Neyse; Geçenlerde çocugün sınvaı için soru çıkarayim internetten dedim, yazıcıyı taktım dan dan ötmeye başladı, aygıt sürücüsü yüklenemiyor diye.. Haydaaaa!!!
Başka cihaz takıyorum usb den tık diye tanıyor, yazılımı yüklüyor ama yazıcıyı takınca dangır dangır ötüyor..Töbe yarabbi..
Neyse yazıcının driverini indirdim ve kurulumdaki yönergelere göre gidiyom gidiyom cihaz ile bağlantı kurulamadı deyip işlemi kesiyor.,
Deddim heralde kablo eğildi büküldü içten kırıldı diye düşündüm gittim yeni kablo aldım taktım yine aynı...Haydaaa
O zaman dedim kesin yazıcının usb girişi bozuldu, aldım tamirciye götürdüm.. Tamirci dedi ki abi dedi bendeki yazıcıyı (aynı marka ve model) sana vereyim al sen kullan ben senin makinaya baktırayim mağdur olma dedi sağolsun.. Neyse yeni makinayı aldım eve geldim,ertesi gün çocuğa internetten ödev çıkaracağım için (ama tab iaklımda herhangi bir soru işareti yok çünkü yeni makina getirdim,takacaam çalışacak diye) yazıcıyı laptopa taktım takar takmaz yine dan dan diye ötmeye başlamasın mı.. Püüü Allah cezanı versin..
Hadi benim yazıcı bozuktu, bu da mı bozuk anasını satayim?? Bilinmeyen aygıt diye dan dan ötüyor laptop..
Lan dedim kesin işletim sisteminde bi bokluk var dedim format attım, yine aynı
Lan dedim kesin harddiskte bir sorun var ,evdeki deiğer harddiski takıp format atıp sistem yükledim yine aynı
Lan dedim usb driverlerinde bir sorun vardır dedim usb driver yükledim yine aynı
Lan dedim usb portları mı kapalı acaba dedim ama başka usb cihaz takınca çalışıyor o da olmaz
En son internette bir forumda birisi bu tarz bir sorun ile karşılaşmış ve yazıcı kablosunun usb 3.0 desteklemeyen bir kablo nedeni ile bu durumun olabileceğini yazmış, Bugün de onu deneyeceğim
Eğer gene olmazsa yazıcıyı da Laptopu parça parça edip çöpe atacam,, Valla gırtlağıma kadar geldi..