güzel sağlıklı bilgiler. teşekkürler
Merhabalar,
Arkadaşlar trendyolda satış yapmaktayız. Ayakkabı, giyim, çanta vs satıyoruz. 40 günde 250'den fazla sipariş aldık. Yeterli mi değil mi bilmiyorum. Sıfırdan giren mağazalar için bence gayet iyi. Bildiğim şeyleri sizlerle paylaşacağım. Siz de bildiklerinizi şunu yaparsan daha iyi olur dediğiniz şeyleri bu konu altında toplayalım. Birbirimize yardımcı olalım.
Öncelikle ürünleri, açıklamaları, görselleri vs dört dörtlük yapıp ürünleri trendyola attığımızı varsayıyorum. Ben ürünleri trendyola yükledikten sonra ya da önce ürün 100 tl ise bunu 120-130 tl yazıyorum.
130 TL yazdıktan sonra ürünün ana fiyatı 100 ama %10 da indirim yapıp 90 a koyuyorum normal şartlarda trendyola. Fakat fiyatı 130 yazdığım için bunu 90 a çekmem lazım. 130 / 1,44 yapıyorum. Otomatik olarak ürün %44 indirimli görünüyor. Peki bu bana ne sağlıyor ?
Ürün otomatik olarak sarı etiketli görünüyor. Bazen ilk yükleyip fiyat değiştirdiğimizde sarı etiket vermiyor. 1 hafta bekleyip değiştirdikten sonra da gelebiliyor sarı etiket. Sarı, turuncu ve kırmızı etiketler var. %44 indirim yaptığınızda yüksek ihtimalle size turuncu ya da kırmızı veriyor. Bunlar trafiği 3-4-8 kat artırıyor. Ürünün müşteriler tarafından görünürlüğü artıyor.
Diğer bir taktik ise;
Kendim indirim oluşturuyorum. Promosyonlar -> İndirim Oluştur kısmından. Trendyol kampanya yapıyor ya hani. Sepette %10-20-30-40 indirim diye. Baktınız sizin kategorinizde sepette indirim kampanyası yok. Hemen buradan kendiniz oluşturabiliyorsunuz. X ürünü alırsan y ürün şu fiyata, X ürünü al y öde gibi birçok ayar mevcut.
Diğer bir taktik ise ürünün mevcut fiyatını yazdınız önceden eklediniz fiyatı değiştirmeden sarı turuncu etiket istiyorsunuz diyelim.
Pusula'ya girip büyüme önerilerine giriyorsunuz. Orada ürünleriniz görünüyor. Kaç kişi tarafından görüntülendiği, kaç kişinin favoriye eklediği vs görünüyor. Oradan fav alan ürününüze indirim yaparsanız bunlar da satışınızı artırıyor. Orada sergilenen ürünlerinizden fiyatı 50 TL ise 40 a düşürürsen sarı, 30 a düşürürsen turuncu, 25 e düşürürsen kırmızı fırsat ürünü etiketi alıyorsunuz. O şekilde de satışlarınıza etkisi olacaktır.
Bunları neden anlatıyorsun derseniz önceden de trendyoldan satış yapıyordum fakat böyle olaylar olduğunu bilmiyordum. Birçok arkadaşımızın da bunları bilmediğini ya da biliyorsa uygulamadığını düşünüyorum. Fazla bilgi göz çıkarmaz diyorum. Sizin de böyle taktikleriniz varsa paylaşabilirsiniz.
Reklam olayına girmek istemiyorum ben. Çünkü reklam girdiğimde zarar ediyoruz. Reklamdan gelen ile reklama giden tutarı pek mantıklı bulmuyorum.