eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
buhari ve müslim den ise net doğrudur.nesai,tirmizi,ebu davud,ibn maece de güvenilir kaynaklardır. birde çoklu onaylanmış kaynaklar vardır. bir sünneti 2 den fazla kaybnakta onaylar.buda güvenilirdir

"Ey İnananlar, And olsun ki, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok anan kimseler için Allah'ın Resulü (Hz. Peygamber) en güzel örnektir." (Ahzâb, 33/21).
"... Peygamber size ne verirse onu alın, sizi neden menederse ondan geri durun; Allah'tan sakının, doğrusu Allah'ın cezalandırması çetindir." (Haşr, 59/7)
"Ey Muhammed! Eğer sana cevab veremezlerse, onların sadece heveslerine uyduklarını bil. Allah'tan bir yol gösterici olmadan hevesine uyandan daha sapık kim vardır? Allah zalim milleti şüphesiz ki doğru yola eriştirmez."(Kasas, 28/50).
"(Ey Muhammed!) De ki, Allah'ı seviyorsanız bana uyun, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah affeder ve merhamet eder."(Âl-i İmrân, 3/31)

HZ.Muhammed ( Sallallahu Aleyhi Ve Sellem )

"Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır."
buyurmuş. Ashab sormuşlar:
"Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?"
Şöyle cevap vermiş:
"Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni Ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır."(Tirmizi, İman, 18; İbnu Mace, Fiten, 17)
Müzik şarkılar haram deniliyor ama Nihat Hatipoğlu programında Abdurrahman Önül ağırlıyor genelde. Abdurrahman Önül'ün söylediği ilahiler de müzikli.
Çağrı filmi mesela yine müzikleri meşhurdur. Bu konudaki yanıtları merak ediyorum