aliosmanyuksel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostlarım ben de kısa vadede önüne geçebileceğini düşünmüyorum ama bir yerde "Elveda Javascript, Hoşgeldin PyScript" bu şeklinde görmüştüm, o yüzden bu başlıkla paylaştım Bu arada güzel bir geliştirici topluluğuyla hızlı bir ivme de yakalanabilir. Burada maksat Server-Side yani sunucu tarafına yük bindirmeden, direkt kütüphanesini çağırarak hızlı işlemler yaptırabilmek. Örneğin Javascript/jQuery ile JSON data parçalayabiliyorsun ama hiç javascript bilmeyen birisi bu işi yaparken zorlanacaktır. Onun yerine direkt bu teknoloji ile, sadece Python bilerek bu işlemi yapabilecek.

Elbette direkt olarak Javascript bırakılmaz ama zamanla bu teknoloji de hayatımızda yerini alacaktır. Anlamaya/öğrenmek çalışmak tek çaremiz :')
Ne kadar hızlı adapte olursak, o kadar iyi.
"...Server-Side yani sunucu tarafına yük bindirmeden..." ne demek? süreç server-side ilerliyor zaten.

"Örneğin Javascript/jQuery ile JSON data parçalayabiliyorsun ama hiç javascript bilmeyen birisi bu işi yaparken zorlanacaktır." burada örnekte gibi python bilmeyen birisi pyscript kullanamayacak!

pyscript kabaca python kodlarını html üzerinden çalıştırmanıza yarayan temelinde javascript olan basit bi framework.

javascript'i bitirecek ya da kıyaslanacak bi "dil" değil.

iyi forumlar.