Ülkede farklı bir milletden daha doğrusu farklı ülkeden gelenler eğer benim ülkeme entegre olamıyorsa ve sorun çıkarıyorsa bu bir ülke sorunudur .Kimilerine göre ırkçılık olarak görülsede alakası yoktur.Neden ülkemizde yaşayan o kadar alman-amerikalı-israilli-ermeni-rus- vs vs toplum olarak bunlardan rahatsız değil de suriyeli,afganlardan falan rahatsız ? Az mantıklı düşünen herkes bunun cevabını kendi içinde kolaylıkla bulabilir.En basit örneği kontrolsüz bir büyüme vs söz konusu .Kanun ve kurallara diğer yabancılar gibi uyum sağlamıyorlar.Edep-tebiye vs vs uzar gider.En basit örnek zamanında 5-6 yıl 5 yıldızlı otelde çalıştım.Bir gün hiç unutmam 2 alman garsonluk yaptığımda yanına çağırdı beni otelde.Dediki sen müslümansın değil mi ? Evet dedim.Karşı masayı gösterdi 2 tane arap (suriye yada irandan diye hatırlıyorum ) müşteriyi gösterdi masa ağzına kadar tabak dolu ve çoğunu yememişler masada kalmış masayı görseniz savaş mı çıktı dersiniz.O kafur dediğiniz insan kalkıp dedi ki müslümanlıkda böyle bir şey var mı dedi ? O kafur dediğimiz 2 almanın masasında sadece 2 tabak vardı adamlar yiyebileceği kadar alıyordu.Otelde her türlü rezillik sadece ortadoğu ülkesinden gelen malum kişilerde oluyordu.Ben hiç bir alman-hollandalı vs otelde çalışırken (alkollü cok nadir) sorun çıkardığını görmedim.Adamlar da kural var -topluma entgre oluyor vs.