A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu yanlış kategoride açmışım. Mobildeydim dikkat etmedim

2018'de eniştem İstanbul'un bir ilçesinde bir bodrum kat daire bulduydu. Fiyatı 130 bin lira idi. Kredi çekerek parasını peşin ödedi. 80 bin lira peşin 50 bin lira için kredi çekmişti. Sonra ablam ben bodrum kat istemiyorum. Bunu değiştir Ara kat daire al dedi. Aynı emlak ile görüşmüş. Emlakçı daireyi x kişiye devredersen sana ara kat daire veririm demiş 20 bin üstünü tamamlarsan. O da kabul etmiş daireyi dediği adama devretmiş. Sonra emlakçı dediği ara kat daireyi vermek için sürekli ileri bir tarih deyip durmuş. En sonundada dükkanını kapatmış izini kaybettirmiş.
Mesele yargıya taşınınca adamın aynı daireyi em az 8 kişiye aynı yöntem ile sattığı ortaya çıkmış. Ve sahte kimlik kullaniyormuş. Kullandığı Feyyaz ismi Kullandığı kimlik başkasının çıkmış.
Sonuç ne oldu; Eniştem 2 yıl kendinde olmayan dairenin kredisini ödedi. Arti 80 bin lira parası boşa gitti. Yıllardır biriktirdiği parası emeği boşa gitti.
Ve adam emlak bürosunda duvarda ayetler kuranı kerim ofisinde bulundururmuş. Ve eniştemle konuşurken, dini argümanlar ile kendisine güveni sağlatmış. Sonuç geldiğimiz noktada elde avuçta birşey kalmadı. Aile dağılacak duruma geldi.

Sizce para için buna değer miydi? Ahiretini yakmaya
burada 20 tl için bile r10 dan teyit almadan iş yapmayın diyor millet eniştede iyi cesaret sen 200.000 den fazla parayı hiç bir belge almadan emanet et.
hiç kusura bakmayın ama burada emlakçı kadar enişteniz de suçlu.