Eğer Afganistan'da değilsen Türkiye'deki milyonlarca gençten daha iyi durumdasın demektir. Dertlerini küçümsemek için demiyorum, dertlerin tabii ki olabilir nerede yaşarsan yaşa hatta maddi manevi sorunların olmasa bile dertleri olabilir insanların. Ama elindeki güzel fırsatları da düşünerek kendini motive edebilirsin. En basitinden mesela çalışma isteğin olmadığından bahsediyorsun ama eğer çalışırsan bunun karşılığını alacaksın, bunu biliyorsun. Biz bir şey başarırsak bedel ödüyoruz mesela burda, önümüze insanlar geçiriliyor. Eğer çalışırsan karşılığını alacağını bilmek motive edebilir, eğer iyi bir yerdeysen şu an ders çalışmanın seni sıktığını değil, eğer çalışmaya devam edersen bunun karşılığında ulaşacağın hayatı düşünmen gerekir. Ben burada bile öyle yaptım, karşılığı okul olarak var ama maddi olarak olmayacağını biliyorum ki zaten okul dışı işimle kazanıyorum hayatımı. Yine de bir yere ulaşmak değil ulaşmaya çalışırken yaşadığın şeyler de güzel olabiliyor. Ailevi sorunlar için bir şey diyemem o konuların tesellisi olmaz kendimden biliyorum.