Selam,

English grammer in use kitabını öneririm. Ayrıca kesinlikle bir ingilizce sözlüğe, ayrıca bir ingiliz arkadaşa ihtiyacınız var.

Sözlük için -> İngilizce-ingilizce öneririm yani dictionary of english sözlüğü ingilizce terimleri ingilizce cümlelerle açıklıyor. İngilizcenizi daha da geliştirecek %100. Cümleleri de anlamıyorsanız çeviri yardımı ile CÜMLELERİ çevirip anlamını bulmaya çalışın kelimenin, bulamadıysanız en son çeviri yardımıyla anlamına bakın.
Günde 20 ila 30 arası, ben unutkanım, pek tekrar yapmam diyorsanız da 10 ila 15 arası kelime ezberleyin. Kağıtlara kelime yazarak odanıza, buz dolabınıza asın. İngilizce şarkılar dinleyin, "İngilizce dublaj, türkçe altyazılı" film izleyin. Şarkıyı mırıldanın.
Lyrics şarkıları ingilizce yazıp türkçeye çevirmeye çalışın, sözlükten yardım alarak.
Ekstra olarak kendinize güvenin, çok kasmayın. İngiliz arkadaş bulmak için discord'u kullanabilirsiniz. Bildiğim en iyi discord: dc.gg/english her seviyeye uygun olarak konuşabilirsiniz Türk tanıdıklarım çok ve buranın bana katkısı da çok oldu.

Şimdiden başarılar!