Faikyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çoğu kişi fotoğraf lisansını sallıyor, yeteri kadar ciddiye almıyorlar. Eğer ciddi bir iş yapıyorsanız, mutlaka lisanslı bir fotoğraf almanızı tavsiye ederim. Neden mi? Bizim kurumumuzdan Çin'e ilgili bir tasarım dosyası gönderilecekti. Sadece mail olarak gönderildi ve bu maili ayarlayan arkadaş Gettyİmages'da kayıtlı olan internette bulduğu bir fotoğrafı koydu. Bizimkiler 3d tasarımın mailini gönderdi ve bize 3 hafta sonra Gettyİmages tarafından bir mail geldi.
Adamlar o fotoğrafa nasıl ulaşmış bilmiyorum ama Çinli'lerde görüp onlara ceza kesip mahkemelik etmişler. Bu Çinliler'de topu bize yıktı, haliyle bize kesilen cezanın yarısını ödemek zorunda kaldık. İş baya bi ciddiye biniyormuş bi fotoğraf için.
Nasıl bulduklarını da anlatayım. Fotoğrafa aynı NFT gibi token kodu yerleştiriyorlar. Eğer bu fotoğraf sağda solda ilgisiz bir şekilde kullanıldıysa adamlar bunu farkediyor. Boyutları bu yüzden yüksek genelde. Kurumsal bir iş ise yüksek sitelerden özellikle dost canlısı görünen fotoğraf sitelerinden kaçının.
Kişisel olarak kullanıyorsanız, bir bilgim yok. Ama kurumsal olarak gönderecekseniz, takibe alındığınızı bilerek hareket edin.
Ciddi bir iş yapıyorum ve yakında para da bağlayacağım. Evet doğrudur TR'de bu konu gerçekten hiç önemsenmiyor ama yurtdışında mahkemelik olaylar olabiliyor. Açıkçası çakma lisans almaya meyilliydim ancak ciddi ve uzun vadeli bir iş düşündüğüm için sizin tavsiyenize uyacağım. Beni uyandırdığınız için teşekkür ederim. 200 lira kar edeceğim diye hiç riske girmeye değmez.