Canhasan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle kardeşine açman saçma olur ki yazışmalarda veya aramalarda borcu arkadaşına verdin. sonrasında keşke şirkete aramak yerine bir kağıda borç verdiğine dair imza attırsan bile yeterdi. arkadaş kurbanı olmak bu kadar basit. Allah yardımcın olsun ama birşey çıkmaz. Uzun sürer bir kere itiraz edecek ve mahkeme olacak sen avukat o avukat yani elinde delil yok.
Hocam ilk postta belirttiğim gibi arkadaşa güvendiğimden istersen senet yapalım demesine rağmen yapmadım.

haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pir Sultan Abdal'ın bir şiiri var ya ...
İlle dostun gülü yaralar beni diye ...
Aynen öyle hocam, dostun yaptığı düşmanların yaptığından daha çok koyuyor

CoderMaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6 bin bu devirde küçük bir para bence biraz daha bekleyin arkadaşınız durumu düzelince size dönecektir.
Konuya yazmadığım bir detay var, bu postunuzla aklıma geldi, arkadaşla bu iyi niyet faslını çoktan geçtik, ilk arkadaşa borç para verirken her ay çalıştığım hakedişlerden ayda 300 lira 300 lira ödeme yapayım, ödeme beni zorlamasın, sana karşı mahçup olmayayım diyerek güvenimi daha da perçinledi, geldiğimiz durumda ayda 300 lira ödemeyi bırakın, 1 yıl içerisinde defalarca aramama, whatsapptan yazmama karşılık ancak 500 lira para alabildim, yani bu eleman iyi niyetimi xxx etti.

ZaferUstun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlamsız icrada kanıta gerek yoktur. Kardeşinin adına ilamsız icra başlatabilirsiniz. Kişi tebliğ tarihinden itibaren 1 hafta içerisinde itiraz etmezse borç kesinleşir. Ancak kardeşi ilgili icra dairesine itiraz ettiğinde icra otomatik olarak duracaktır.
Belirttiğiniz gibi ilamsız icra iptal olması durumunda nasıl bir yol izleyebilirim?

SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sigortayı araç sahibine sen ödemişsin haliyle açabilirsin onun adına. Eldeki deliller onu gösteriyor
hatta icra açmadan önce adama ulaş kardeşine ona belirt bak noterdeyim icra başlatacağım abin yüzünden dersen borcu alabilirsin hızlıca
Hocam bunu dersem aracı kardeşinin üzerine yaptığı gibi yine satışı başkası üzerine alabilir, onun için haber vermeden ilamsız icra başlatacağım.