Selamlar arkadaşlar,
Öncelikle ramazan bayramınızı kutlar, iyi bayramlar dilerim..
Geçen yıl şubat ayında çalıştığım iş yerindeki durumu kötü olan bir arkadaşıma işte kullandığı arabasını yaptırması için 6 bin lira borç para verdim. Kendisine güvendiğim için istersen senet yapalım demesine rağmen senet yapmadım. Ancak işimi sağlama almak adına da arkadaşın yanında bölge yöneticimize telefon açıp olası aksi durumda arkadaşın firmadaki hakedişinden (çalıştığımız firmada acente olarak çalışıyorduk, firma teminat olarak 2 aylık hakedişimizi içerde tutuyordu) kesilirse borcu vereceğimi söyledim. Yönetici onayladı borcu verdim.
Sonrasında yaklaşık 1.5 ay sonra arkadaş işi bıraktı, içerden fazladan avans çekmiş, çalıştığımız firmadaki faturasını kesen arkadaşa borçlanmış vs sonuç olarak arkadaş işi bıraktı paramı alamadım. İşten ayrıldığı süreçten bu zamana kadar geçen 1 yıldan fazla zaman içinde telden aramalarım, karşılaştığımda sıkıştırmalarım sonucu borcun ancak 500 lirasını alabildim. Kasım aralıktan beri 3 - 4 defa tarih vermesine karşılık sözünü tutmadı, artık ben aramaktan imtina eder oldum.
Şimdi arkadaşa ilamsız icra işlemi başlatmak istiyorum. Arkadaşın üzerine hiç bir mal yok, sadece arabası var, arabayı da kardeşinin üzerine yapmış.
Araba kardeşinin üzerine olduğu için ilamsız icrayı kardeşi üzerine açacağım, daha önce böyle bir işlem yapmadığım için sorum borçlu kardeşi olmadığı halde arkadaşın kardeşine ilamsız icra açsam sorun olur mu? Olası mahkemede arkadaşın aracının kardeşi üzerine olduğunu ispatladığım halde (6 bin lira borç içerisinde aracın sigortasını sigortam.net'ten yaptırmıştım, kardeşinin bilgileri mevcut) mahkeme tarafından tarafıma bir yaptırım / ceza olur mu?
Borcu alabilmek için ilamsız icra harici neler yapabilirim?
Teşekkürler..

Not: Bu konuyu seyit çağlı için açılan dava konusunu okuduktan sonra açıyorum. İnanın seyit çağlı denen o şerefsize dolandırılsaydım bu kadar ağırıma gitmezdi, insanın güvendiği arkadaşım / dostum dediği kişiden kazık yemesi daha çok ağırına gidiyor..