constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ofis ilanlarına bakarken onu da gördüm. Bence mantıklı. 420 TL'ye merkezi yerde bir e-ofis de buldum. 1400 TL'ye de ortak bir ofis buldum. Elektrik, su, internet her şey dahil 1400 TL. Eşyası da var. Sıfır ofis tutmaktansa böyle bir yer de olabilir. Bu 2 seçeneği düşünmeye başladım.

Çok sağol hocam. Çok açıklayıcı olmuş. Eksileri konusunda çok haklısınız. Evde olunca bir rehavet çöküyor. Çocuğum yok ama annem hadi git şunu getir, şunu yap diyor, bir de ev müstakil ve bahçe işleri vs oluyor. İster istemez yardım etmek zorunda kalıyorum. Tabii yardım edeceğim ama bu sefer yaptığım iş aksıyor ve motivasyonum düşüyor. Ayrıca arkadaşım işten gelince buluşalım diyor. İşim var deyince şaka geliyor. Evde oturuyorsun akşama kadar oluyor. Arkadaş ilişkim bile bozuluyor.

Sanırım bu gidişle ofise çıkacak gibiyim Ama artıları da düşündürmüyor değil. Özellikle masraf konusu. Hadi 1400 TL'ye tuttum ofisi. Fakat bu sefer yemek ve yol masrafı olacak. Minimum aylık 2000 TL. O da yemeği evden getirsem, abimle de arabayla gitsem ancak.

Anket de yarı yarıya ofis ve home ofis olarak ayrılmış İyice karıştı kafam.
Evlenince de hanım gel diyor şuraya gidelim diyor bu eksiler hep olacak hocam.

Realist bir tavsiye dersek Belirli bir kazanç üzerine çıkınca daha da yükselmek ve ekip oluşturmak isteği ile beraber ofise geçilmeli yoksa evden çok ciddi rakamlar kazanılabiliyor hem de ekstra masrafsız.