Hocam merhaba,
Pandemi öncesi 18 çalışanı olan bir cafe de şube müdürlüğü yapıyordum. Pandemi başladığında home ofise yöneldim (Zorunlu olarak). Google ads işi yapmaya başladım çok eskiden az çok biliyordum, pandemi süreci yeni bilgiler edinmeme ve araştırmama yol açtı. Şubat 2022 tarihinde şahıs şirketi kurdum. Home ofis kullanmaya devam ediyorum.
- Ads
- Adsense (5 site oldu)
- Ufak tefek seo çalışmaları
- Wordpress site teslimi
Derken işi bir nebzede büyütmüş olduk. (İşin gerçeği gece gündüz vardiyasıyla çalıştığım bir işte bu kadar para kazanamadım. Şuan Allaha şükürler olsun diyorum)
Gelelim yorumuma;
Evim dubleks 1 odası tamamen çalışma odası ofis haline geldi, dışarıdan gelen müşterimi evde ağırlayabiliyorum. Üst katıma farklı giriş kapısı da mevcut. 2 yıldır iş yerim burası.
Eksileri
- Çocuğum var ortalama 1-2 saatte bir gelip baba diyor bölüyor (4 yaşında)
- Çevreden evden çalışıyorsun zaten şunda yardımcı olur musun şunu getirir götürür müsün gibi çok ısrar var

- Adaptasyon çok zor olmaya başladı sürekli bozuluyor verimsizlik başladı ve maalesef iş disiplini yok oluyor.
- İşkolik tarafınız varsa gece, gündüz birbirine giriyor iş ve özel hayat birbiriyle çok karışıyor.
- Olumsuz bir iş sonucu ev adresiniz ziyaret edilebilir hoş bir durum değil.
Artıları
- Maliyet olarak fazlasıyla daha uygun geldiğine inanıyorum (ofis olsa ekstra faturalardan tutun abonelikler, giderler, oluşabilecek olumsuz durumlar, yol, yemek masrafı vb...)
- Şahıs şirketi adresim olarak burası gösterdim evin bütün faturalarını masraf olarak işleyebiliyorum. Adresimin yazdığı her şey giderim oluyor.
- Aklına bir fikir geldiği anda ofisinden müdahale edebiliyorsun, bir sorun olduğunda direk müdahale edebiliyorsun.
- 1 laptopta istediğin alandan çalışıp iş yapabiliyorsun. Örnek vermek gerekirse laptopu alıp 1 ay tatile gidip oradan çalışabilirim. Ofis ortamı olduğunda ister istemez iş gereklilikleri o alanda olacak ve al götür gibi bir sistem çokta mümkün olmayacak.
Gel gelelim sonuç;
Kardeşimle beraber çalışıyoruz. Askerliği var 1 ay gidip gelecek. geldikten sonra ofise geçmeyi düşünüyorum. Bunun nedeni ise
- Kurumsal bir çizgide gitmek istemem
- İşi büyütüp 1-2 daha takım arkadaşı dahil etmek istemem
- İşlerin biraz daha planlı ve programlı gitmesini istemem.
Tabi bu işin asıl mantığına bakmak lazım. Ofis ciddi bir masraf olacaktır. İşiniz bu masrafı kaldırarak sizlere ekstra kazançta bırakacak mı?
Benim görüşüm bu şekilde. Sizlere ve fikir edinmek isteyenlere bir bakış açısı olması dileğiyle.