Herkese merhabalar.

Konuyu elimden geldiğince kısa tutmaya çalışacağım, 86 doğumluyum, kendimi çok yaşlı hisediyorum bu aralar. Yaş 37, boy 1.76, kilo şu an itibari ile 97.5 anlayacağınız üzere şişman bir arkadaşınızım Geçmişteki spor deneyimlerimden dolayı (bu arada geçmiş dediysem bi 15 yıl önceden bahsediyorum) kalıplıyım biraz bu da kilomu bir nebze olsun saklıyordu ama son zamanlarda kendimi gerçekten kötü hisediyorum bu konuda, bir şeyler yapmaya karar verdim ama pek sabirli bir adam değilim, o yüzden 7 gün boyunca sadece su ile beslenip sonuçlarının ne olacağını sizlerle paylaşıcam.

-------
Düzenleme,
Yaptığım şeyi sadece kilo vermek adına yapmıyorum, benim ki daha çok irade sınaması, kendine hakim olma, nefis terbiyesi.. artık nasıl adlandırırsınız. Son zamanlarda kendimi çok kaybettim, sabırsız bi adam oldum, sadece mutlu olmak için yemek yemeye başladım vs. vs.

Konuya yazan arkadaşların bir çoğu bunun çok doğru olmadığını sağlıksız olduğunu dile getiriyorlar, hepsine teşekkür ederim ve sonuna kadar hakılılar, yaptığım şeyin sağlıklı olduğunu asla söyleyemem, dediğim gibi benim amacım sadece kilo vermek değil. Bu şekilde kilo vermek isteyen birinede bunu önermem, bu ugulama sonucunda bir miktar gecicide olsa kilo vereceğimin farkındayım ama kilo vermek önceliklerim arasında değil.

Sağlıklı beslenip düzenli bir sporla çok daha sağlıklı ve kalıcı kilo verileceğinin farkındayım, kilo vermek isteyen arkadaşlarada önereceğim tek şey bu olur, düzenli spor, kalori acığı yaratmak ve düzgün beslenmek.
-------

Bu durumun çok sağlık bir şey olmadığının farkındayım ama kendimi tanıyorum, insan kendi vucudunuda az çok tanıyor, yapabileceğimi düşünüyorum, zaten bunu daha çok vucudu yenilemek için yapan bir kesimde var, su orucu diye adlandırıyorlar, bu konuda merak edenler bu şekilde araştırma yapabilirler. Beslenme düzenimde sadece su olacak, sıvı gıdalardan bahsetmiyorum sadece içme suyu. Unutmadan uzun zamandır sigara kullanıyorum, bu dönemde sigarada kullanmayacağım.

Burda paylaşmamın başlıca sebebi ertelememek, birilerine söz verdiğimde verdiğim sözü çok önemsiyorum, sizlerele bunu paylaşırsam daha iyi motive olabileceğimi düşündüm, paylaşmamın belki tek sebebi budur. 7. gün sonrasında istediğim kiloya erişemeyeceğimin farkındayım, 7 günde bir mucize olmayacağının farkındayım, bu daha çok kendi sınırlarımı öğrenmek adına yaptığım bir şey. Sonrasında düşündüğüm bir spor ve diyet planı var olurda motive olamazsam, kendimi gazlamak adına o durumlarıda paylaşırım.

97.5 kg - 03 Mayıs 2022
Kilo durumunu günlük şeklinde yazmayacağım, 7 gün sonundaki durumu yazarım. Konuyu günü gününe güncelermiyim bilmiyorum, ama 7 gün sonunda neler hisettiğimi nasıl geçtiğini anlatırım.

-------
Düzenleme,
91.3 kg - 09 Mayıs 2022

Sitresli olduğum dönemlerde benim mideme vurur, direk kusarım mide asitinden dolayı, çok stresli bi zamanımda giriştim buna, biraz öncede bidemin ekşiliği çekilmez bir hale geldi kendimi çokda zorlamak istemedim, vişne şurubu içtim, buhtemelen bundan sonraki bir kaç gün boyunca mevye suyu filan içeceğim ama su dışında bir gıdaya tükettiğim için bozdum sayıyorum

Gelelim nasıl geçtiğine, ilk iki gün boyunca çok bir sorun olmadı, yemek yeme isteği açlık hisettim ama sabırlıyım biraz sorun olmadı, sağlık olarakda bi sıkıntı çekmedim.

3. günden sonra açlık hissi gitti, açlık hisetmiyordum ama yemek videoları filan denk gelince yemeği özlediğimi fark ettim bunun açlıkla bir alakası yok yemeği sevdiği için yiyenlerdinim 3. günün akşamında midemdeki rahatsızlığı fark ettim, midemin rahatsız olmasından dolayı genelde rennie, talciid gibi ilaçlar kullanıyordum haliyle ilaç almadım ama çok uzun surmedi bu rahatsızlık. Uyumama bir iki saat kala başım biraz ağrıdı ama kalktığımda pek bir sorun yoktu.

4 ve 5 inci gunler biraz sıkıntı lı geçti, midemden dolayı sürekli bide yanması yaşıyordum baş ağrım filan olmadı, açlık hissi yine yoktu, ama midem beni ciddi anlamda yordu. Ama şunu söyleyebilirim açlık hissi hiç olmadı, artık yeme özlemimde yoktu 4. günden sonra gördüğüm yemek videoları ilgimi çekmeyey başladı öyle bir özlemim yoktu çünkü 5. günde midemdeki sıkıntı sabahtan başladı akaşama kadar devam etti, gece kusmaya başlayacağımı hisedince bozma kararı aldım. 5. günün sonunda, 6. günün başlangıcında bozmuş oldum.

Bunlar dışında pek önemli bir şey olmadı, ama şunu söyleyebilirim zayıflamak için böyle bir şeye girişmeyin çok daha sağlıklı yöntemler var. Çok stresli olduğum bi dönemde sakinleşmem kendimi bulmam gerekiyordu, sevdiğim şeylerden uzaklaşmak için yaptım daha çok, iyide geldi açıkcası

Bu arada bir şeyler daha eklemek istiyorum, mesaj ile soru gelmişti bunu merak eden başka arkadaşlar da olabilir, bu sürede spor yapmadım. Evde çalışıyorum pek bi asosyalim bakkala bile gitmedim açıcaksı, evden dışarı cıkmadım kısaca

Takip eden herkese teşekkür ederim
-------

İyi çalışmalar herkese