Merhaba Dostlar,
Şirketimizin nasıl mavi tik aldığını sürekli soruyorsunuz ve tiyo istiyorsunuz paylaşım yapabileceğim kadarıyla sizlere 3-5 maddelik bilgiler vereceğim.
- Şahıs hakkında yapılan haberler PR olmayacak ve 1.şahıs ağızdan yazılmayacak örnek verecek olursak şu şekil
- 1. Şahısdan Esbulk yakın zamanda 500 şube açıyor (yanlış) (haber şirketi açtığımı bilemez ancak ben bilgi verirsem bilebilir bu reklamdır)
- 2. Şahısdan Esbulk yakın zamanda 500 şube açacak (yanlış) (haber şirketi seninle ortak çalışmıyor bu reklamdır)
- 3. Şahısdan Esbulk yakın zamanda 500 şube açacakmış yada açacağını duyurdu (doğru) (haber şirketide başka yerlerden duymuş bu doğrudur)
- Haberleriniz curcuna yaratıyormu ve haberlerin altında tartışma var mı ? (çok önemli)
- Haberleriniz yerel mi ulusal mı ? bunlara fazla takılmayın her ikiside olabilir.
- Wikipedia, Google Bilgi Paneli gibi şartlar aramayın bunlara ihtiyacınız yoktur.
- Takipçim bot olur mu ? Olur bunlarda inceleme artık yapılmıyor.
- 100Bin takipçi üstü hesaplar onay sürecinde daha dikkat çekiyor. 100K altı alamıyor demiyorum fakat üstü her zaman + puandır instagramın gözünde.
- Ben müzisyenim ama haberlerim şirket sahibi adına olur mu ? Olmaz önce kimsin onu sen tanımla instagram sonra doğrulasın.
- Başvuruda evraklardan ne ileteyim ? Sen müzisyensen vergi numarası iletme seni yansıtacak belgeyi ilet kimlik,pasaport,sürücü kartı
Benden şimdilik bu kadar sağda solda instagram için PR çalışması 15-20-30-50Bin TL diye satış yapan arkadaşlara o kadar paralar vermeyin biraz mantıklı düşünürseniz doğrulama rozeti sahibi olabilirsiniz.
Haber tabi ki şart fakat o paralara mavi tik kesin geliyor gibi kampanyalara takılıp milyarlarınızı harcamayın.
Saygılarla.