cetinkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim ülkeden yana bir umudum kalmadı , eskiden belki biz kurtarabiliriz derdim fakat öyle bir umudum yok artık "Türk" olan çoğu kişiden nefret ettirme boyutuna getirdiler. çıkan haberler kadınların yaşadıkları , güvenliğin kalmaması eskiden evimde güvenle yatarken şimdi her gün ya bir şey olursa diye yatıyorum kendi ablalarım eve geç dönünce acaba bir şey mi oldu diye düşünüyorum. para ekonomi bir ülkenin genci olarak hayatım şuan sadece indirim kuponu kovalamak ile geçiyor , müzik işinden para kazanmama rağmen , beş parasız kaldığım belki o an bir sevgilim ile buluşamadığım zamanlar bile oluyordu. şahsı fikrim doktoruna laf eden birinin , böyle şeyleri ne ülkeyi ne de gençlerin dertlerinin düzeleceğini sanmıyorum . ha dersin değişecek değişmeyecek 20 yıl sonra bu ülkenin düzelmesi için gereken hafıza silme işlemidir, toplum o kadar köleleşti ki genci bile laf edemez oldu tweet atmaya çekinir oldu başa başkası gelse bile 4-9 yıl sonra düzeleceğine eminim. "DİN" kullanarak insanların özgürlüğünü kısıtlamak. insanları Allahtan nefret ettirecek boyuta getirmeleri. bu ülkenin ve toplumun hakk ettiği şeylerdir

ben 20 yaşındayım daha yeni oy kullanma hakkım geldi eğer böyle bir şey önceden sunulmuş olsaydı çoktan farklı şeyler yapardım.
daha bir çok şey sayabilirim. fakat ben ülkemden gitmek ve artık kendimin stress olmadan cebimde iyi bir telefon iyi bir ev iyi bir evlilik hayatı yaşamak istiyorum yada o gün yarın ne yiyebilecem diye stress dolu uyumak istemiyorum veya bir gün
ailem vefat ederse tek başıma ne yapıacağım. hangi parayla geçimimi sağlarım demek istemiyorum
Hocam her dediğinde sonuna değin haklısın, hem de çoook! Hak sahibisin, ancak tek bir Ülkemiz var, tek bir 'TÜRK' ismini verdiğimiz, Türkçe'yi özgürce konuştuğumuz, özgür iradenin yapabildiği ve de gelenek göreneklerin var olduğu ve de ötesinde Türk kudretinin sadece bir yer de olduğu tek bir Ülke hocam. Tüzel yerine Ülke odaklı düşünmek her daim her açıdan genel anlam da bize değerlerimizi hatırlatır değerli hocam, yarı yol da bırakmayın. Sizin ya da benim gibi gençler bu Ülkeyi kurtaracak, hemen umudu yitirmeyin.

Ayrıca diğer Ülkeler de (Belirli Ülkeler de) Osmanlı yüzünden Türk'ler pek sevilmez, sayılmaz çokta fazla saygınlık beklememeniz gerekir, hatta hakarete dahi uğrayabilirsiniz, ancak kendi topraklarınız da size kendi ırkdaşınız dışında kim sövebilir, varsın olsun o sövsün, ancak yabancılar asla!