emreires adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Resmi işlem tabii ki sağlanabilir ama önüne geçmek çok zor hocam.
Yani lisanssız bir kullanım olması durumunda, model dosyası olduğu için kullanan kişileri tespit etmek bile çok zor olur.
Ek olarak, resmiyette nedir ne değildir emin değilim, iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Patent vs. gerekiyor olabilir. Bilen birine danışmanızı öneririm bu konuda.

Oyuna göre şöyle bir işlem yapabilirsiniz, CS:GO'da bunu kendim de uygulamıştım.
2-3 farklı model dosyası oluyor. Birini satış esnasında, müşteriye teslim edebilirsiniz. Kalan dosyaları ise, oyun sunucusu için yazacağınız harici bir plugin ile uzak bir sunucudan müşteriye özel olarak çekebilirsiniz. Tabii ki, %100 güvenlik model, resim vb. dosyalar için çok zor. Ama bir nebze de olsa, azaltabilirsiniz.
Anladım hocam modelleri satacak ve yükleyecek kişiler anonim yani herkes bi işi yapabilir ve modelleri herkes satın alabileceğinden oyun seçimi yapılamaz sadece kendimizce bir fikir geliştirdik de bakalım ürünü satın alıp indiren kişi her indirdiğinde zip ve ya rar olarak her indirdiğinde dosyanın içine indirilen ürün keyi oluşturacaz urunun sahibi bir sorun veya hak idda ederse bu key üzerinden resmi işlem yaptırmayı düşünüyoruz kodla olacak iş değil çünkü epic games mağazasından satın aldığımüz modellerde bildirilmiyor onlara aynı mantık yürütüyorlar