Maybell adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendini beğenmiş ve yobazlaşmış birinden farkın? Söylemlerin sadece "seni" yansıtıyor haliyle seninle tartışmaya girecek birisi seni hiçbir türlü geçemez. Çünkü tartışma, fikirlerin birbirini olgunlaştırmasıyla oluşur ama sen bağnaz ve yobaz bir tavrın var. Demem o ki, bu boş nasihatları kendine anlat..
Eğitimi bile olmayan ve bu konularda sadece inancı doğrultusunda çıkarımlar yapmış biri ile tartışmam diyince "kendini beğenmiş ve yobazlamış" oluyorsam, benim için sıkıntı yok.

Ben arkadaşa sadece tefsir için bunun üstadı olan hocaları bulması gerektiğini söyledim. Bir şey hakkında yorum yapmak için onun inananı olmak gerekmez. Burada kuantum fiziği ile ilgili soru sormuş olsa forumdaki
insanların kuantum fiziği ile ilgileneni çok az olacağından buraya en fazla 1-2 yorum gelirdi. Ama maşallah herkesin din konusunda bir fikri var. Ben herkes gibi atıp tutmanın doğru olmadığını düşünüp ilgili insanlara danışması gerektiğini söylemişken, burada yobazlaşmış birinden ne farkın var diyorsun.
Söyleyeyim ne farkım olduğunu;
1- Yobaz, dinin kesin doğruluğuna inanır. Aksini düşünmez, düşünenden nefret eder. Benim inananla da inanmayanla da derdim yok. Çünkü empati kurabiliyorum. Saldırganlıkların sebebini de biliyorum. Ben de öyleydim.
2- İnsanların inancına ve inançsızlığına göre değerlendirir. Benim çevremdeki insanların çoğu inançlıdır ve arkadaşımdır. İş de yaparım. Ama benim dinsiz olduğumu öğrenen biri sosyal medyadaki 1 cümlelik postuma dayanarak benle iş yapmayı reddetmişti. İşte yobazlık budur.

Ayrıca ben konuyu açana cevap vermişim. Sana göre ise boş nasihat. Çünkü birbirini olgunlaştıracak fikirler sadece sana uyuyorsa tartışma gerçekleşir.

Ben karşımdakinin fikrinin bana uymasından ziyade, karşımdaki insanın tartışacağımız konuda ne derece bilgisi olduğuna göre tartışacağımı söylemişim. Bunda da yanlış bir şey yok. Hayatında top sektirmemiş, çift kale maç yapmamış, ekip yönetmemiş sadece haftasonları maç izlemiş adamın sportif teknik direktörlük hakkında konuşmasına benzer. Yani bilgiden münezzeh laflamalar, boş gevelemeler.

"Bu kalem pilotun bir üreticisi varsa evreninde yaratıcısı olmalı" deist (yaratıcı var din yok) argümanını islam dininin kanıtı gibi sunan kişiler var.
Dinin gerçekliğini mantık yolu ile kanıtlayabilecek birisi yoksa konuşmamın da anlamı yok diyorum. Bu beni, benim fikrimce yobaz yapmaz. Ama sana göre yapıyorsa o senin bileceğin iş.