Kelime anlamı araştırmasına keşke girseydiniz hocam. Vasıfsız işçinin ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz.
Kaynak;
https://www.nedirnedemek.com/vas%C4%...3%A7i-ne-demek
Asgari ücretin altında çalışan çok insan tanıyorum ne yazık ki baş kaldırıp sırf 3 kuruşundan olmamak için şikayet etmeyen insanlar tanıyorum. Sigortasız çalışanlar, kaçak çalışanlar vs. Dünyaya biraz daha derinlemesine girerek bakmanızı tavsiye ederim. Hayat maalesef yasalara göre ilerlemiyor👍🏻
Çalışma hayatına yeterince hakimim hocam. Hem bir muhasebeci olarak, hem de bir sosyalist olarak mevzuatı da takip ediyorum, hak mücadelelerini de takip ediyorum. Tavsiyenize uyup daha fazla ilgilenirim bu iki meseleyle.
Ama birisi sitesinde "vasıfsız işçi" diye uyduruk bir tabir yazdı diye yada burjuva yasalarında öyle bir tabir var diye bu gerçek olacak diye bir kaide yok! Herkesin bir vasfı vardır, sadece vasıf gerektirmeyen iş vardır, vasıfsız işçi yoktur. Vasıfsız işçi demek bom boş insan demektir, bu da çalışanlara, emekçilere hakarettir.
Ben önceki mesajımda yasal mevzuat bu ama fiilen tam uygulanmıyor diye zaten belirtmiştim. Hayat yasalara göre ilerlemez, yasaları hayatın içindeki fiili mücadele belirler. Bu konuda da yeterince bilgi ve deneyim sahibiyim.