Ben Ukrayna tarafıyım. Her zaman destekledim. Ama işin içinde Amerika olunca midem bulanıyor
Amerika'dan da nefret ederim Rusya'dan da...
Rus kültürü ile slav kültürü ile ilgilenirim ilginç ve hoş bulurum ama Rus devlet geleneğinden iğrenirim.
Amerika ile Rusya arasında kalındığında her zaman Amerika tarafının seçilmesi gerektiğini biliyorum.
Çünkü Amerikalılar böl yönetçidir, Ruslar virüs gibi yayılmacıdır.
Afganistan'da olduğu gibi Irak da olduğu gibi Vietnam da olduğu gibi Amerikalılar bir gün çıkar gider.
Ruslar girdikleri yerden çıkmaz, ileride orayı istedikleri gibi ilhak etmek için de Rus nüfus yerleştirir.
Nasıl bu ülkede birileri Türkiye'nin güvenliği Suriye'den Libya'dan başlar diyorsa.
Amerika'da birileri de Amerika'nın güvenliği Kandil'den Suudi Arabistan'dan, Ukrayna'dan başlar diyor.
Aynı şekilde Rusya'da birileri de Moskova'nın güvenliği Donbass'tan Krakov'dan Grozni'den başlar diyor...
Yani bu emperyalist kafaların hiç birinin bir birinden farkı yok.
Bu savaş olmasaydı Zelenskiy bir sonraki seçimi kesinlikle kazanamayacaktı oy oranları tepe taklak gidiyordu.
Rusya durup dururken bu adamı kahraman haline getirdi.
Çünkü seferberlik durumunda insanlar her zaman altında birleşecekleri bir figür arıyorlar.
Ve Zelenskiy bu figürü başarılı oynadı.
Siyasi olarak alt yapısı güçlü olmayan bir adam.
Ama en azından Kiev bombalanırken kaçmadı ve insanlara umut verdi.
3 günde Ukrayna düşer diye beklerken insanlar 60 gündür bu savaşı sürdürebiliyor.