digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunlar savaşı gündende tutmak için atılan adımlar hocam.
Savaş artık ilk haftalardaki gündemini kaybetti, Ukray dışındaki diğer ülkelerdeki insanlar için normal bir durum haline geldi.
Benzer fırçaları Avrupa'ya ve Amerika'ya da atıyor zaman zaman.
Bu süreçte sürekli ilgi çekmek ve savaşı gündende tutmak için her ülke için ayrı bir polemik konusunu ortaya atıyor.
Söylediği bir nevi doğru, bir koltukta 2 karpuz taşınmaz.
Türkiye bir süre sonra bu tarafsızlık politikasının bedelini ödemek zorunda kalabilir.
Çünkü bazen tarafsız olmak da taraf seçmektir.
Özellikle bu savaşta tarafsız olmak Rusya tarafını seçmektir.
Türkiye'ye Rus turist gelmesin diye Rusya'da Türkiye'ye karşı öfke çıkarmak için Bayraktar videoları dünyada serviste.
Savaşın ilk bir iki haftasında Bayraktar videoları vardı ama son 3 haftadır hiç yeni bayraktar videosu görmedim.
Ama ingiliz basınında sürekli yeni haberler paylaşılıyor eski bayraktar videoları ile.
Yani Amerika Avrupa ve Ukrayna bizi Rusya dan koparmak için kampanya yürütüyorlar.
Zelensky'nin konuşması da gayet normal.
Biz de aynısını Amerika'ya söylemiyor muyuz?
FETÖ'yü verin diyoruz onlar da bize tarafsız yargı tarafından suçu ispat edilmezse verilmez diyorlar.
Yani tarafsız görünerek FETÖ'ye destek oluyorlar biz buna kızıyoroz ve Amerika'ya laf söylüyoruz.
Biz de Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yanayız derken Rusya ile ilişkilere devam edince bu da normal olarak Ukrayna tarafını kızdırıyor.
Ben Ukrayna tarafıyım. Her zaman destekledim. Ama işin içinde Amerika olunca midem bulanıyor