Kendimi geliştirmek için çalışırım saatlik 10 lirayla başladım işlere burun kıvırmadım eziyetini çektim cepten yemeğimi yedim, yolumu kendim ödedim ama şimdi saati 40 tlden az bir yerde çalışmam 40 bile az ama yapacak bir şey yok

Zamanla bir şeyler oluyor artık diğerlerinden farklı olduğumdan genelgeçer değil işi tam yaptığımdan sen gel diyorlar sen eleman bul gel komisyonunu verelim diyorlar yani güven ortamını oluşturmak önemli. Arayan değil aranan eleman olmak lazım.

Önceden bende kendi işimi yapıp vasıflı amele olacağıma asgariden bile az alacağıma vasıfsız bir şekilde a101`e girer çalışırım diyordum ama o iş öyle olmuyor ilerleme kaydedemiyorsun ilk başta tatlı geliyor ama hep sabit kaldığından köreliyorsun. Mesela bir mühendis düşünün yeni mühendise asgari ücret veriyorlar diye mc donalds`a girsin çalışsın nereye kadar çalışacak? Ne olacak? Oysa ki sektörde ki bir firmaya mühendis pozisyonunda işe başlasa bir çok kişiyle çalışacak yeni kişiler tanıyacak eğer işini iyi yapıyorsa pozisyonunu ve maaşını büyütecek.