Databey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Site eğitim üzerine tam örnek verdiğiniz şekilde ! Anlayamadığım konu hiç içeriği olmayan bir başlık sıralama alabiliyorken, içeriği dolu tam donanımlı makalenin başlığına sadece sayısal veriyi ekleyince sıralamada gözüküyor. Kullanıcı deneyimi sayfada kalma süresine ve başka sayfaya geçtiği süreye göre mi belirleniyor acaba
Kullanıcı deneyimi sayfada kalma süresi ve yapılan etkileşimdir. Başlığı arattım bir linke girdim 15 saniye durdum çıktım google dan demek ki aradığımı buldum. Bu + dır. Başka bir aramada yine bir linke girdim 15 saniye durdum tekrar google a geldim başka linke girdim orada 1 dk durdum yine çıktım google dan tamamen. Demek ki ilk girdiğimde bulamamışım ikincisinde bulmuşum. Birinci - ikinci + dır.

Yine örnekle gidelim sen 2 aylık bir memur sitesisin, memurlar net 15 20 yıllık otoriter bir site. Memurla ilgili önce memurlar.net çıkar. Bu da yılların kullanıcı deneyimi olduğu için. O yüzden memur kelimesinden değil memur sabah ne yer gibi bir kelime öbeğinden hit almaya çalışmak gerekir. İstersen sitende memur ansiklopedisi gibi konu aç, memur kelimesinde memurlar net çıkacaktır.

Sonuç olarak sen kırmızı bir renk midir diye soran bir kullanıcıya, otoriter site sadece evet desin, sen de evet çünkü şu şu sebepten dolayı diye içeriğini doldur yine de otoriter site çıkacaktır. Çünkü kullanıcının aradığı cevap sadece evet kelimesidir. Google da doğal olarak daha güvenilir olan otoriter siteyi öne çıkarıyor. O yüzden kırmızı bir renk midir 2022 gibi başlık ve içerik koymak daha iyi.

Bir de başlıkta sayı kullanmak rank math eklentisine göre seo açısından iyi.