Merhaba arkadaşlar,
Bir şey kafama takıldı çok anlamadığım için bilgisi olanların tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Google arama sonuçlarını neye göre sıralar ? Sıralama da öncelik makale başlığı mıdır, yoksa içerik mi ? Tam izah edememiş olabilirim lütfen altta vereceğim örneği okuyun daha anlaşılır olacaktır.
ÖRNEK 1 :XXX Puan Hesaplama 2022 isimli yazdığım makale google arama sonuçlarında ilk sayfa da ! Makalenin ilk paragrafında yoğunluk olarak XXX Puan Hesaplama 2022 (başlıkta sayısal veri kullanıyorum), ikinci paragrafında ise sadece XXX Puan Hesaplama cümlesini geçiriyorum. Bu makale XXX Puan Hesaplama 2022 yazınca ilk sayfada çıkıyor ama XXX Puan Hesaplama (sayısal veri kullanmadan) yazınca sıralamada gözükmüyor. Makale kelime sayısı 620, görseller %100 özgün ve rank math seo skoru 91 şeklindedir.
ÖRNEK 2 : Siteyi hazırlamaya başladığımız da test amaçlı içeriği olmayan XXX Puan Hesaplama (sayısal veri kullanılmadan) bir yazı yayınlamıştık Google onu sıralamaya almış ama sadece başlık var içerik yok ! ve üçüncü sayfada çıkıyor.
Şimdi anlayamadığım konu arkadaşlar ; 1- Google arama sonuçlarında sıralama yaparken başlığa mı bakıyor, içeriğe mi ? 2- Örneğini verdiğim İlk veya ikinci paragrafta geçen kelimelerin hangisini öncellikle baz alıyor.