Alıntı
Teşekkür ederim hocam, eğer aklınızda kalan bilgi varsa benimle paylaşırsanız altın niteliğinde olur.. Ben zaten insanları ezen biri değilim normal hayatta da o yüzden kimseyi hor göreceğimi sanmıyorum teşekkür ederim tavsiyeniz için
Eğitim birliği ilk sıkıntılı olur sonra arkadaşlıklar edinince güzelleşir. Genelde hep korku aşılarlar orda bırakırız ederiz diye. Bir zaman sonra dersler ve sınavlar başlıyor gayet üniversiteye dönüyor. Branşın ne bilmiyorum ama ben Hava Savunmacı olarak yaptım bizim daha farklıydı tabi. İşte dereceye girenler istediği açılan şehirlerden yerini seçer sonra kuralar başlar torbadan çekersin bahtına ne çıkarsa. Bana Erzincan çıkmıştı. Biz sanıyoruz ki kıtada çok güzel olacak, astsubay ordu evinde kaldım ilk zamanlar çok kötüydü odaları sonra kendi evimize ççıktık devremle. Genelde bekarlar dışarıda kalamaz gibi olaylar dönüyor ortama göre eve çıkabilirsin ama şimdiki fiyatlarda nasıldır bilmiyorum. Astsubay ordu evleride bir nevi askeriye gibi terlik, şort , eşofman vs yasaktır rahat olamazsın. Arkadaşın giremez, ancak eşin girebilir kapıdaki nöbetçiyi kafalamadığın sürece. Kıtada mutlaka işleyişi öğren pasif kalma. Ortada kal sakın yalakalık yapma üstlerine. Zaten uzman çavuşlar pek ciddiye almaz bizi ama onlarla aranı iyi tut çünkü çoğu eski oluyor. Ayaklı talimname derdik onlara çok şey öğrendim sağolsunlar hepsiyle arkadaş gibiydik. Genç uzmanlarla zaten kanki olmaya bak biz her gün dışarıda takılır gezer içer yerdik. Garnizon terk etmek yasaktır cezası büyüktür yakalanırsan ama unutma sen yedeksin fazlada yüklenme kendini. İşine gelince yedeksin işine gelince rütbelisin diye baskı olacak. Kendini ezdirme ve unutmaki bu üniforma kutsal asla onu ezdirme seni devlet seçti ve öyle uygun gördü kimse bunu yargılayamaz. Ek olarak eğitim birliğinde güvenlik soruşturması başlıyor eğitim bitene kadar, bizim eğitimde 1 kişi atılmıştı FETÖ üyeliğinden onuda ER yapıyorlar. Kıtada alt devrem yedek subay 8. ayında atıldı FETÖ üyeliğinden. Yani çok fazla şey yaşanıyor. Zaman zaman sıkılacaksın lanet edeceksin, parayla yapılacak iş değil diyeceksin ama geçecek. Bizim nöbetlerimiz 24 saat esaslı oluyor. Uyumadan 24 saat nöbet ertesi gün tam gün dinlenme. Genelde doldur boşalt nöb.asb. veya nizamiye nöbetleri veriyorlar. Nöbetlerini iyi tut öğren işleyişi ilk zamanlar oryantasyon verirler zaten. Ertesi gün dinlenme olayı değişken tabi takım komutanına bağlı beni çoğu zaman öğleden sonra gönderirlerdi uykusuzluktan ölürdüm ama güzeldi. Askerlere yardımcı olmak o ortamlarda bulunmak vs. İşin özeti gittiğin birlikten insanlara kadar olaylar değişir ama yedeklere bakış açısı her yerde aynıdır. İçerde kalmak istersen başvurular açılıyor gittiğinde takip et iç alımdan girebiliyorsun ama genelde güzel bölüm açılmıyor, bizde komando açılmıştı 2-3 devrem gitti. Eğitime girip direk asb.cvş olarak devam ediyorsun 1 sene sonrada asb.kd.cvş oluyorsun falan. Zimnet olayına dikkat et. Aklıma gelenler bunlar şimdilik soruların olursa cevaplarım. 2,5-3 ay eğitim alacaksın meslekçi değilsen. Harçlık yatıyor bu süre zarfında. Kıtaya geçtiğinde ilk ay maaş almıyorsun sonra çift maaş alıyorsun diye hatırlıyorum. Paranı iyi değerlendir, böyle bir fırsat bir daha gelmeyecek günlerini iyi kullan. İnsanlar sana ne güzel para kazanıyorsun rütbelisinde bilmem ne diyecekler. Böbürlenme. Orası farklı bir ortam istediğin kadar ben böyleyim de insanı değiştiriyor. Ben ilk gittiğimde kıta görevine çok sinirliydim sonra sakinleştim ve sakın ama sakın unutma askerlerle aranda fazla laubali olma. Direk laf taşırlar. Sonuçta sende bir askersin unutma tek farkın devlet seni rütbeli eğitmen olarak seçiyor. Yasal hakların Astsubay ile aynı. 15 gün mehil izni + 24 gün yıllık izin vardı. Diğer izinleri pek kullandırmazlar genelde hastalık olmadığı sürece. Bizde mehil iznini kullandırmadılar en son düştüler sizde nasıl oluyor bilmiyorum bazı birlikler kullandırıyor direk. Söylenecek çok şey var aslında ama yaşayarak öğrenmen daha iyi ama youtube da orda burda gördüğün gibi olmuyor gerçekten. Sen yedeksin vs gibi aşağalayan olursa seni devil üstündeki üniformayı, askerliğin kutsallığını ve yüce DEVLETİ aşağaladını sakın unutma ve ona göre davran.

Eğitim birliğinde Kıta görevi hakkında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözü aklına hep gelsin.

" Mektebi-i Asli Kıtadır "