A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilemiyorum. 32 yaşındayım bu zamana kadar çevremden duyduğum gördüğüm şeyler bunlar. Demin bir arkadaşlada özelden bu konuları konuştuk. Kendisi de bu konuda iyi araştırma yapmış sağlam bilgi edinmiş biri. Biraz şüpheye düştüm bu konudan dolayı. En yakın zamanda bu konuda dini videolar izleyip şüphemi gidermek istiyorum. İnanç zaten ister görünsün yada görünmesin ona inanmaktır teslim olmaktır.
İslamiyet'te de zaten höşgörüden bahseder. Senin dinin sana onların dini onlara. Biri inanmıyor diye kendine zulum edip öldürme hakkını sanmıyorum islamiyetin verdiğini. Kişi senin canına malına kastetmezse. Sırf inanmıyor diye onu öldürme darp etme yetkisini islamın verdiğini sanmıyorum. Birbirimize karşı saygılı davranırsak anca dünya daha yaşanılır bir yer olur.
Dostum bilerek mi yapıyorsun beni mi deniyorsun gerçekten anlamadım Bende 33 yaşındayım bu arada, aynı jenerasyonuz. Beni mi deniyorsun dememin sebebi gerçekten İslamın öldürün demediğine inanıyor olman, arama motoruna girip Kuran da ara yazarsan ilk 2 site gayet kullanışlı, heh şimdi o sitenin ara bölümüne savaşın ve daha sonra da öldürün diye arat ve çıkan sonuçları sana zahmet okuyuver. İslam da Hristiyan ve Yahudileri dost edinemezsin, dinden dönenin cezası ölümdür, bunu da aynı şekilde dinden dönenin cezası nedir diye aratabilirsin, Kuran da son din İslam oluncaya kadar savaşın emredilir, Medine'de Peygambere yer yurt veren oranın mevcut Yahudi kabilelerinin nasıl bir bir yok olduğuna bak, ayet bile var Allah onları kalelerinden indirdi, korku saldı, bir kısmını öldürüyor, bir kısmını esir alıyordunuz diye. Ayette inanmayanlara 4 ay müddet veriliyor, müddet bitince bulduğunuz yerde öldürün deniyor. Cizye verinceye kadar veya dininden dönünceye kadar savaşmak zorunlu. Hadi Beni Kureyza katliamını geçtim, Beni Kaynuka olayını geçtim, Beni Nadir kabilesinin hurmalıklarının ateşe verilip canlarını zor kurtararak sürgün yemesini geçtim, hadi tüm Gazve ve Seriyyeleri, ganimet için yapılan kervan baskınlarını geçtim, neden Müslümanlar kendi içlerinde savaştılar? Hz. Ali ile Hz. Ayşe neden o zamanın en büyük orduları ile savaşıp 18 bin Müslümanın katli olayı olan Cemel Savaşı gerçekleşti? Hz. Ali ile Hz. Muaviye neden sayısız kere savaştı? Hadi onları da geçtim, Hz. Osman nasıl öldürüldü? Müslümanlar tarafından ve Hz. Ebubekir'in oğlunun bulunduğu grubunun elinden hem de, Bedir Savaşının çıkış sebebi ne mesela? Kervan baskını.. Mekkeliler ticaretini yaparken kervanlarına saldırı oluyor, hadi onu da geçtim, haram aylarda öldürmenin yasak olduğu zamanlarda bile neden insan öldürülüyor? Ganimet hadislerinde bilmem hangi sahabeye bilmem kaç adet terlik düştüğü bile yazılıdır, insanların terliklerine kadar alınmış, onca ganimet elde eden koca bir imparatorluk kurulmuş, bazı kaynaklarda bir hurma ile 3 gün doyardı, tek hırka ile bilmem kaç yıl yaşadı gibi şeyler yazılıyor gerçekten çıldırıyorum. Öyle bir fakirlik vardı da nereye gitti ganimetler? Çoğu sahabenin 20şer 30ar eşi var, büyük çoğunluğu savaş ganimeti. Bir gazveden sadece Hz. Ali'ye 2 deve düşüyor, neden fakirlik edebiyatı yapılıyor? Bölgenin tüm Yahudi kabilelerinin malı mülkü Müslümanlara kalmış, az buz bir servet değil bu. Kervanlardan ve Taif, Hayber gibi ufak çaplı savaşlardan elde edilen ganimetleri geçtim, bu insanlar kervanlarla ticaretler yapmıyorlar mı? Peygamber özelinde ise Hz. Hatice zaten zengindi, maddi yönden sıkıntılı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Neyse, ben ne yazarsam yazayım burada büyük tartışma çıkar, kimse ile boşu boşuna papaz olmaya gerek yok. İnanmak istiyorsan araştırmamanı tavsiye ederim bu arada, soru soruyu, kapı kapıyı açar işin içinden çıkamazsın, ben hala çıkamıyorum mesela. Belki günde 2-3 saat inançlar üzerine hala araştırma yapıyorum, bazı yayıncıları ve canlı yayınlarını takip ediyorum, aklıma gelip merak ettikçe aratıp okuyorum. Tekrar ediyorum, inanmıyor diye zulüm edip öldürme hakkı var, bunu sadece 3-4 dakikalık arama ile rahatça görebilirsin. İnanç bir teslimiyettir, sorgusuz sualsiz mantık arayıp sorgulamadan inanmaktır, bağlılıktır, neden niçin diye düşünmemektir ve eğer inançlı kalmak istiyorsan o 3-4 dakikayı da ayırmamanı tavsiye ederim.

Maide Suresi 101-102. Ayetler:
"Ey iman edenler! Açıklandığı zaman hoşunuza gitmeyecek olan şeylerden sormayın. Eğer onları Kur'ân indirilirken sorarsanız size açıklanır. Halbuki Allah onlardan geçmiştir. Allah çok bağışlayan ve çok yumuşak davranandır."
"Sizden önce gelen bir kavim bunları sormuştu da sonra inkâr etmişti."