Biraz uzuncana yazıyorum umarım okursun.

Öncelikle webmaster forumu yerine müfessir forumu bulmanız lazım gibi görünüyor. 10 yıl öncesine kadar inançlı bir müslümanken veya islam dinine mensup ve ibadetlerini yapan biriyken karşıma sürekli çıkan sorulardı bunlar.

Geçmişe yönelik özeleştiri yapacağım; aynı şeyler bana sorulduğunda ben de içimden geldiği gibi veya kendi inancım yönünde anlamlar çıkarıp onları söylüyordum.
İlahiyat, felsefe(batı ve doğu), teoloji, arapça, süryanice veya islam tarihi alanında aldıkları eğitimlere sahip insanlar bile sık sık görüş ayrılığına düşerler. Tonlarca meal, tonlarca tefsir (sadece Türkçe değil birçok farklı dilde) vardır. Bu noktada hangisini kabul edeceğiniz size kalmıştır. Kutsal kitaplar her daim o bölgenin yaygın dilinde gelmiştir. Bu durumda kutsal dil diye bir şey de yoktur bana kalırsa. Yani arapçanın herhangi bir kutsiyeti olduğuna hiç inanmadım.

Bilgisi az, inancı çok biri iken birçok ateist ile de forumlarda sert tartışmışlarım oldu. Size önerim şu; eğer inançlı biri olarak kalmayı arzuluyorsanız çok fazla araştırmayın. Çünkü akıl ve mantıkla çelişen, birbiri ile çelişen çok sayıda ayet var. Kadınları ikinci sınıf canlı yerine koyan, inanmayanlara hayvan diyip, katledilmesini emreden ayetler mevcut. Yanı sıra peygamberin özel hayatı ile de çok konu mevcut. Bunları bilmesine rağmen içine sindiren veya hayatında bir kere bile Kuranı açıp okumamış, anasından babasından duyduğu kadar bilenler "elhamdüllilah müslümanız" derler. Ben bir kısmını bilip kendimce farklı yorumlayan bir müslümanken, dinleri daha derinlemesine araştırdım ve hepsinin adeta ideolojiler gibi insan zekasının bir ürünü olarak ortaya çıktığını fark ettim.

Bu arada eskiden birisi bana bunları yazsa, "yok kardeşim sen islamı tam anlamamışsın, diyip methiyeler düzerdim" çünkü inançlıydım ve inancım bilgimin önünde bir kalkandı. O yüzden inançlı kişiler gelip hiç bana burada iman dilerim falan demesin.

Dini konularda yıllarca okumalar yapmış, at gözlüğü ile bakmayan ve ihtisas sahibi biri değilse karşımdaki dikkate bile almıyorum tartışma konusunda.