Rahman/33: Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş) bir güç olmadıkça geçemezsiniz.
7 kat gök ve 7 kat yer. o göklerin bir tanesini cebrail aleyhisselam bile geçemedi miraç gecesinde,ben bir adım daha atarsam yanarım dedi. HZ.Muhammed ( Sallallahu Aleyhi Veselem ) geçebildi o çizgiyi ALLAH ( CELLE CELALUH ) un huzuruna çıktı çünkü o izin verilenlerdendi. bu örneği orta okul düzeyinde bile öğretirler. o ayetin tam karşılığı bu örnek.
dünyayı ve gökyüzünü yüklenen melekler vardır. sadece Cebrail Aleyhisselam '' Kanadının birini Açsa Dünya Karanlığa Gömülür '' diye fıkıh kitaplarında yazar. HZ.Muhammed Sallalahu Aleyhi Vesellem, Cebrail Aleyhisselamı gerçek suretiyle görünce korkudan dehşete düşüp yatağın altına girip titrer. dünyadan büyük bir melektir. işte gökyüzünün yere düşmemesinin sebebi budur.
not: dünyayı yüklenen melekler farklıdır.cebrail aleyhisselam sadece vahiy meleğidir.ben büyüklük açısından dünya nasıl yükleniyor,ona örnek verdim.dünyayı cebrail aleyhisselam yüklenmiyor.yanlış mana çıkarmayalım.