peki sizce bu arkadasin telefonu nerde? o kitaplari siparis eden kisiye mi gitmistir?
Bilemiyorum, benim başıma geldiğinde kargo dağıtımı yapan arkadaş bana verilen kargonun yanlış olduğunu benim kargomu diğer kişiye teslim ederken fark etmişti. Çift hata yapmadıysa (umarım yapmamıştır) şu an bölgedeki şubededir. Yarın şubeye sormakta fayda var. Kargo poşetini eline aldığında 2 adet kitap ile telefon kutusu arasındaki fark hissedilebilir aslında. Galiba yine olayın heyecanı ile dikkat edilmemiş.
Ayrıca kargo poşetinin üzerinde de sipariş veren kişinin adı ve adresi mi yazıyor? O zaman kargoya verilirken bir sorun olmuştur. Satın aldığınız satıcı hem kitap hem telefon sattığına göre Hepsiburada satıcısından almış olabilirsiniz.
Telefonunuza gelen kodu kapıdaki kuryeye söylediğinizde “Ben ürünü teslim aldım.” demiş oluyorsunuz. Dolayısıyla kodu söylemeden önce görevliye “2 dakika bekleyin, kargodaki ürünüm önemli.” demek ve kuryenin yanında ürünü açmak en doğrusu. Ürün hatalıysa da kodu söylemeden teslim almayacağınızı belirtip geri gönderebilirsiniz. Kuryeler genelde beklemiyor, fakat bekletmek gibi bir hakkınız var.
İnternetten sipariş verirken ürününüzü elinize alana kadar diken üstünde durmakta, biraz da şüpheci olmakta fayda var. Yoksa böyle tatsız olaylar yaşanabiliyor.