tolgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar

Evde 2 kişi bu GSS hizmetini hiç başlatmadı, hiç istemedi, faydalanmadı ve ödeme yapmadı ama şu an borç 25.000 TL
Şimdi bu parayı ödesek ilgili kurum bizim için ne yapmış ve bu parayı hak etmiş oluyor? Benim gördüğüm sadece bize borç çıkartmak dışında bir zahmetleri yok.

Gelir tespiti yapılmıştı.. Kira ödüyorduk, sonrasında kalan para mutfak harcamasına zor yettiği halde sonuç borçlu olmak şeklinde çıkmıştı..
Bu sistemin ideal ve doğru olduğunu söylemiyorum.
Ama bunun adı sigorta.
Sigortaya prim risk gerçekleşmeden önce ödenir.
Fayda risk gerçekleştikten sonra görülür.
Risk hiç gerçekleşmezse o para boşa gitmiş sayılmaz, bir dönem boyunca teminat sağlanmış sayılır.

Bu parayı ödeseydiniz ve sigortalı olsaydınız başınıza gelecek bir kazada hastane masraflarından yırtardınız.
Devletin sigorta sistemi ödeyebilen herkesten prim toplayarak hastalananları bakmak üzerine kurulu.
Yani bugün genç olduğunuz ve hasta olmadığınız için bu verdiğiniz paranın boşa gittiğini düşünüyorsunuz.
Ama bir gün yaşlanıp hasta olduğunuzda hayat boyu ödediğiniz tüm primlerin 50 katı sağlık hizmeti alabilme durumu olabilir.

Eğer bugün sen gençlikte bu ödediğim primin bana ne faydası var ödemeyim dersen birileri de sen yaşlıyken prim ödemeyeyim diyecek.
Ve bu sistem sürdürülebilir halden çıkacak sen de hastalandığında teminatı alamayacaksın.
Evdeki geliri kişi başına bölüp çıkarılıyor GSS primleri.
Devlet ileride başına gelebilecek hastalık kaza gibi durumlara çevrene ve devlete yük olmaman için seni sigorta primi ödemeye zoruluyor.

Bu kadar Suriyeliye bedava bakıp vatandaşına GSS primi ödeten iktidarı ve devleti yerden yere vurmak herkesin hakkı.
Yani aslında senden aldıkları primler ile Suriyeli bakıyorlar. 4 milyon Suriyeli 2,5 milyon ameliyat olmuş 5 yılda.
Ama bu sistemin kötü bir sistem olduğunu söyleyemem.