Bahsettiginiz 'son kullanici urununu' yapmak icin makine, yazilim, elektronik ve endustriyel tasarim uzmanlarinin bulundugu ekipler kurulup buyuk mesailer harcaniyor. Amaciniz kendinizi gelistirmek, ogrenmekse; Kendiniz evde calisan bir urun cikarmak icin tavsiyelerim (aslinda tecrubelerim, benzer yollardan gectim):
* arduino ile elektronik programlamaya baslamanizi siddetle oneririm. Alin bir kac led yakip sondurun. Motor dondurun. LCD ekrana biseyler yazdirin. Ornek/tutorial sikintisi cekmezsiniz. (arduinodan sonra ust level: arm, pic)
* Sonra arduinoya yazdiginiz programa baglanti kuracak bir android uygulamsi gelistirin java ile. arduinoya komut gondersin hangi yemek icin ne gerekiyorsa.
* Sonra mekanik isler icin fusion 360, solidworks gibi programlari kullanin. Bir 3d printer satin alin ve tasarimi canli olarak gorun.
* hepsini bir araya getirince ortada kendi urununuz olacak.
Amac para kazanmak girisimci olmak ise, siz fikir babasi/patron olun bunlari birilerine yaptirin.

kolay gelsin.
Yok 36 yasindayim E-Ticaret ile ugrasiyorum sadece para kazanmak icin sifirdan bu kadar ugrasmak benim icin mantiksiz.
Amacim thermomix benzeri bir ürün ortaya koymak, bütün fikirlerimi beyan etmek istemiyorum fikrin gizliligi acisindan ama inandigim bir is.
En azindan bir prototip ortaya koyabilecek kadar yazilim / donanim ögrenmek isterim ürünüme hakimiyet kurabilmek acisindan sonrasinda yatirim bulabilirim diye düsünüyorum. Dediginiz gibi kendi basima yapabilecegim birsey degil. Ama salt fikirle de insanlarin yatirimcinin karsisina cikilmaz. Ürünün benimle bir bagi da olmasi lazim. Onun ya donanimsal yada yazilimsal bir faaliyetine hakim olma düsüncesindeyim su anda.
Verdiginiz bilgiler yardimci olucak. Tesekkürler!