Bunun umutla bir alakası yok, girişimler her zaman başarılı olmayabilir onemli olan denemek.
Çok büyük projelerin bir çoğu insanlarin olmaz dediği işler olduğu ortada.
Örneğin ben ayakkabı satıyorum diyelim.
Bir site istiyorum ama bunun hiti vs zaman alacak işler. Onun yerine bir proje görmüşüm, hiti olan bir site kategorilerini kiraliyor. Neden olmasin ?
Yani djital pazaryeri fakat bir çok satıcı yok, kategoriler bir kişiye kiralanmış. Yani bugun trendyol böyle bir teklifte bulunsa hayir diyecek ve teklife girmeyecek kaç kişi taniyorsunuz ?
Olmazlar kafada bitiyor, basit değil geniş ve yaratıcı düşünmek gerekli. Projeye 100 liraya site açarım gözüyle bakmak zaten o işin olmayacağı anlamina geliyor.
Benim en büyük korkum denememek.
Projeye baslayayim, yayinlayayin isterse tutmasin.
Denedim uğraştım olmadı derim, ama denemezsem bu benim içimde hep kalacak. Olurmuydu acabalari yiyecek beni ?
Anlatabiliyor muyum.
Anlatamıyorsunuz çünkü size ayakkabı satışı için kimse hitli bir site kiralamayacak. Bunu anlamıyorsunuz. Benim günlük 10bin hit alan ayakkabı satış sitem var. Kiraladım size batırdınız siteyi. Ne olacak? Bir ay kira ödeyip bütün emeğimi bitirdiniz?
Trendyol örneği ile yakından uzaktan alakası yok. Uçak ile elma kıyaslamak daha makul. Kimse size bitirmeniz için hitli veya kazançlı sitesini bir aylık kira karşılığı vermez.
Olmayacak bir iş bu.