Akşamdan bu yana 3-4 farklı konsepte tasarım yaptım. Son olarak sabah 2 saat çalışma ile aşağıdaki konu tasarımını tamamladım.

Satış konusunun içeriği satış için çok önemli…hatta satışın ilk ve en önemli aşaması. Ara ara satış ve pazarlama içinde yer alan faktörler için bitirme tezleri okuyorum (örneğin müşteri- renk ilişkisi)

Satış konusu bana göre konuya özel ve özgün olmalı. Diğer benzer konulardan farkedilebilir özellikleri ve vurgusu olmalı. Anlatmak istenen kısım açık ve net olarak müşteriye ilk olarak iletilmeli.

Okuduğum bir tezde müşteriler ilk 9 saniyede bir ürünü almaya karar veriyormuş ve %90’ı görsel karar veriyormuş.

Bu yüzden satış konusunun girişi çok önemli. Tıpkı seo odaklı makalede ilk paragrafın önemli olduğu gibi.

Bütün bunları bir araya getirip kendi satış konuma özel, özgün bir çalışma yapmak istedim.

Kendi konuma özel, kendi tasarımım ve çalışmamda bu amaçla, sunduğun hizmeti ilk etapta öne çıkarmaya çalıştım.

Mobil ios cihazdan manuel hesap açtığımdan dolayı, bunu vurgulamak önemliydi. İphone 7 mockup tasarımı içerisine “mobil gmail” ugulamasını entegre ettim. Sağ üstte logo, altta mail gelmiş gibi görünen hesap özellikleri yer alıyor. Mail başlıklarındaki sarı şekil, “önemli” olduğunu gösterirken mail karşısında yer alan tarihler 28 ekim yani konunun açılış tarihinden bu yana aynı kalitede olduğunu, 1 mayıs ise fiyat güncellemesini ifade ediyor. Tarih altında yer alan sarı yıldız ise “yıldızlı” kategori olduğunu belirtiyor ki, gmail uygulamasını kullanananlar bunu bilir.

Üstte e-posta arama yerine yazdığım “hesaplarda arama yapın” kısmı farklı türde hesaplar olduğunu anlatıyor.

Alt tarafta normalde “oluştur” simgesi olan yerde whatsapp “satın al” ifadesi tıklanabilir durumda olarak müşteriye sipariş verme hissi için değiştirildi.

En altta hesap türleri üzerinde yer alan 99+ sayısı stok olduğunu simgeliyor.

——-

Siz bu tasarım hakkında ne düşünüyorsunuz.
Canlı olarak izlemek için imzama tıklayabilirsiniz.

Not: düzenli alıcı olduğundan konum henüz aktif değildir. Sipariş almıyorum.