Turkishli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"ayrıca hem seo acısından kısa domainler popüler olur genelde.
uzun domainler anlamlı olmadığı müddetçe satılmaz veya projelerde seo acısından size yararı dokunmaz. "

Yukarıdaki yazdıklarınız tamamen yanlış bilgiler. Domain uzunluğu, uzantısı, anlamlı veya anlamsız olması Seoyu hiç bir şekilde etkilemez. Doğru seo ile tüm domainler ve tüm uzantılar ile başarı yakalanır.

Kısa domainler genelde markalaşmak, kolay ulaşılabilir ve akılda kalıcı olmak için tercih edilir. Bu yüzden de gerçekten çok değerlidirler. Xiaomi bir kaç milyon dolara mi.com'u aldı çünkü globalde daha kolay ulaşılabilir ve hatırlanması kolay bir hale gelmek istedi.

Kısa domainlerin daha kolay satılması konusunda size katılıyorum seo konusunda yazdıklarınıza katılmıyorum.

Domaini satmak isteyenler genelde değerlendirme yapıyor. Proje Yapıp değerlendirmek farklı demiştim. Ayrıca o uzunlukta domaini sadece backlink satışı yapmak amaçlı alırlarsa alırlar. ama xyx domiane kimse para vermez. istediği kadar organik ziyaretçisi olsun. alan adını almak isteyen cok az kişi olur. yani talep düşük olur.
Domaini Satış Amaclı Almak isteyenler yanılgıya düşer bu seferde....