Selam, reg parası etmeyecek domainleri alıp, xxxxx seviye beklenti yazıp, ölü yatırım yapmayı artık bırakmalısınız sevgili arkadaşlar.

Yani akıl var izan var, sen bu domaini alırken araştırmıyor musun? Hacmine bakıyor musun? Yumuşak okunuşlu mu değil mi dikkat ediyor musun? Olası müşteriler domainin üzerine hayallerini inşa edebilir mi bakıyor musun? Her şeyi geçtim, sen bu domaini almadan önce başka birinin elinde görsen "şu fiyata satarım" dediğin fiyata alır mıydın?

Adam "türkiye karavan kiralama" diye domain almış, hacmi çok yüksek yazmış, bakıyorum Semrush'a, hacmi 10.
Bakman gereken kelime "karavan kiralama" değil dostum, "türkiye karavan kiralama". Domaini oluşturan tüm kelimelerin hacmi önemli.

"Markalaşacak domain" diye satış konusu açmış, domain quwwoorrııe.cok gibi bir şey.

Böyle bir yatırım kafası olmaz.

Zamanında şu konuyu açıp söyledik domain alırken muhakkak kıstasa almanız gerelen şeyler var.

1000 TL'ye 10 tane saçma sapan domain alıp zarar edeceğine, 1000 TL'ye adam akıllı bir domain al, 5 bine sat. Olay bu.

Örneğin @karan; hocam benden 350 liraya aldığı domaini, aynı gün forum dışı 5 bin liralara sattı. Domain yatırımı tam olarak budur.

Aynı kripto para yatırımı gibi uzun vadeli bekleyebilecekseniz domain alın. "Kolay para, şimdi aldım 1 hafta sonra bir kerize 10 katı fiyatla satarım" mantığıyla ticaret yapılmaz. Aldığınız domain aylar, seneler geçtikçe yıllanmış şarap gibi değerini arttıracaksa domain alın.

İşbu tüm yazdıklarım sizi gücendirmek için değil, hep beraber bilinçlenmek ve sektör kurallarına riayet edip güzel kazançlar kazanmanız içindir.