Daha bugün İstanbul Maltepe Belediyesi ile kavga ettim. Sanal ofis müşterilerinden ayrı ayrı çevre temizlik vergisi almaya çalışıyorlar. Yasadaki bir boşluktan, bir cümlenin yorumundan faydalanıp sanal ofis firması vergisini ödediği halde bir de her bir sanal ofis müşterisinden ayrı ayrı vergi almaya çalışıyor. Kaç metrekare alan kullanıyorsunuz diyor, 0 diyorum; pekiyi evde kaç metrekatrelik bir alanda çalışıyorsunuz diyor. Kadıköyde evde çalıştığım alanı, sanal ofiste çalıştığım alan olarak beyan ettirip bana çevre temizlik vergisi çıkaracak. Israrlarıma rağmen 0 metrekare yazdıramadım. Bir koyunu 2 kere, hatta 2 bin kere yüzmeye çalışıyorlar.
Bakın yıllık asgari 350 TL toplanacak olan vergiyi bir sanal ofis şirketinin müşterileri olarak 2 bin kişi birden ödüyoruz. 200 metrekarelik işyerinin ödediği toplam çevre temizlik vergisi 700 Bin TL arkadaşlar.
10 Bin kullanıcısı olan sanal ofis firmaları var. Maksimum 2 Bin metrekare işletmeler burası. 3.5 Milyon tl çevre temizlik vergisi tahsil edilmek isteniyor tek bir işletmeden.
Açıkça devlet, belediyeler bütün bu kokuşmuş kurumlar, CHPlisi AKPlisi, MHP'isi farketmeksizin namusuyla çalışmak isteyen vatandaşın sırtında birer kenedir. Ben bilmemne kalem müdürünün kayınçosuna verilecek davul tozu ve minare gölgersi temini ihalesini finanse etmekten yoruldum artık. Gerçekten kazancımın yüzde 50lerine varan bu haraç düzeni insanın namusuyla çalışma motivasyonunu yerle bir ediyor..
Sanal ofis nedir bilmeyen arkadaşlar için özet: "sanal ofis devletin verdiği izinle bir firmadan yasal adres kiralama hizmetidir. ofis kullanmaz, sandalye masa bulundurmaz, çöp çıkartmazsınız." Firma zaten kendisi çevre temizlik vergisini ödüyor.