875 ödüyorum 3+1 125 m2 orta kat.Altında fırın karşısında market alt sokakta bim üst sokakta a101 önümdede cadde var. Ev güneş alıyor caddeyye bakıyor.
Şehirden şehire değişir kira işi.Birde ev sahibi insaflı olmalı.
Almak istesem bugün ev alırım ama mantıksız geliyor onca parayı ev yatırmak.
Benim evimin değeri 800-900 binlerde ama ben 875 lira ödüyorum

( satlık aynı binada ev var ordan fiyat verdim )
Hocam bende aynı kafadaydım. Ama şu an iyki evi almışım diyorum. 6 ay önce 400bin'e devraldığım ev şu an 900-1m TL aralığında.
Yani işin maddi boyutunda bu parayı doviz, kripto, altın, araba, iş kurup sermaye yapsam, neye yatırırsam yatırayım bu oranda bir artış olmayacaktı. Dolayısıyla param değerini korudu, koruyor.
Naçizane tavsiyem ev alma imkanı olan herkes ev alsın. Maliyetler yüzünden arabaya %25 zam deniyor. Arabada maliyet arttı da inşaatta artmadı mı. Aynı şekilde evler de de yeni zam dalgası olacak.
Bu akaryakıt gibi. Nasıl ilk 20 lira üstüne çıktığında millet bir çekindi binmedi arabalarına şimdi mecbur alıyor herkes benzini. Aynı şey evlerde de geçerli olacak. Şu an müthiş pahalı çoğu satılmıyor ama yazın bu fiyatlar kabul görecek. Sonra yine zam dalgası...
Maddi boyutu bu. Birde manevi boyutu var. Acaba ev sahibi bu yaz çık der mi. Seneye bu zaman nasıl bir evde oluruz acaba. Hele bir de 3-7 yaş arası çocuğun varsa onu alıştırmak filan. Kiracılık çok zor. Keşke mülteciler gitse ev fiyatları çakılsa da herkes ev sahibi olabilse.