Şehir içinde her yere araba ile gidebilen insanlara imreniyorum. Maddiyat veya yakıt açısından değil. Toplu taşımanın en rahat, sessiz sakin saatlerinde bile izban - metro - tramvay gibi statik ve dertsiz araçlara nazaran araçla bir yere gitmek trafik + park sorunu, bu yol şuraya dönüyor mu, şu yolda tadilat var gibi bir çok parametre var. Merkezi ticaret veya turistik bölgelerde zaten aracı değil ücretsiz, ücretli bile güvenle bir yere park edebilmek hem maddi maliyet hem de zaman maliyeti olurken, bilmiyorum bir gün 206 yerine güzel otomatik, sedan veya yüksek segment konforlu bir suv'um olsa da yoğun olmayan saatlerde - yakın güzergahlarda izban veya tek otobüs gibi seçenekler varken arabamla gitmek ister miyim....
Şahsi araç ya deniz - piknik ya da kırsal da, anadolu da seyahat için ideal gibi hissettiriyor nedense bana. İnsanın parası olsa bile öyle muhitlerimiz var ki kimi yerde yer bulamazsın, kimi yerde otoparkta arabanın anahtarını isterler, kimi yerde arabayı ücretsiz bir yere koyarsın da serserisi lastiğe, içine dalar mı korkusu.....