Arkadaşlar merhabalar, bir yakınım bu durumu yaşadığı için buraya yazıyorum. Konuda çok mağdur olduğunu gördüm. Evde Sabun Paketleme işi için siteler var. Bu sitelerde form dolduruyorsunuz. Size daha sonra whatsapptan dönüyorlar. Ibanınıza 103 tl atıyorlar ve size bir papara hesabı verip parayı bu papara hesabına atmanızı istiyorlar. Bunada ıbanınızı doğruluyoruz diyorlar. Daha sonra sizden dekont istiyorlar ve dekontu atıyorsunuz. Size 24 saat içinde döneceklerini söyleyip dönmüyorlar. Bu durumda sizlerin TC Numarası, Iban bilginiz, dekontunuz adamların elinde oluyor. Hem de hesabınıza bilmediğiniz yerden 103 TL gibi bir rakam geliyor ve başka bir papara hesabına siz para göndererek iade işlemide sağlamamış oluyorsunuz. Benim anlamadığım noktada bu bilgilerle gerçekten bir şey yapılabilir mi? Ya da 103 TL gibi küçük rakamlarla ne yapıyorlar? Neden böyle bir ************** sistemi var. Şimdi yakın arkadaşıma bankaya gidip gelen paranın iadesini yapmasını söyledim fakat başka yapabileceğimiz bir şey var mıdır?
Örnek bir şikayet konusu;
https://www.sikayetvar.com/papara/pa...un-paketleme-4
Teşekkür ederiz hocam. 10 dakika içerisinde hesap silindi. Dün 14.30 sularında olmuş olay. Şimdi bundan sonra izlememiz gereken süreç sizce nedir? Herhangi bir yere dilekçe vermemiz gerekir mi? Sonuçta henüz üzerinden 24 saat bile geçmeden hesabı sildirdik. Hukukçu arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.