Cherkes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayks ve pikot un anlaşması da bir müddet gizli kalmıştı ama günyüzüne çıkması pek zaman almadı. Lozanın meşhur gizli maddeleri şehir efsaneleri olarak bile yerini alamaz. Ek olarak zaten madenler çıkarılıyor topraklarımızdan bunlar daha neyin dümbeliğini çalıyor bilmiyorum.
Not: Türkiye de yerli ve milli imkanlarla madencilik yapan sadece 1 adet firma vardır diğerleri yabancı ortaklı ve büyük kısmı yerli değildir.
Ben bu "Yerli ve Milli" saçmalığını da pek anlamıyorum hocam. Adam şirket kurmuş, ülkede ticaret yapıyor yada bişey üretiyor, şimdi bu yerli mi milli mi? Sahibi T.C. vatandaşı olunca "Yerli ve Milli" mi oluyor yani? Vatandaşlık edinmenin çeşitli yolları var, yurtdışından gelen biri şirket kurunca vatandaşlık almışsa yerli ve milli, vatandaşlık almamışsa yabancı ve gayri milli mi olacak
Bana göre "yerli ve milli" derken kastedilen bu "ülkenin, bu ülkeye ait" olanlarsa eğer, o sadece kamu işletmeleridir. Ülkede kamu işletmesi de yok denecek kadar azaltıldığına göre, aslında bu "Yerli ve Milli" meselesi de balondan ibarettir.
Adam şirket kurmuş, burada üretip yurtdışına satıyor, aldığı parayı da ABD'de mayami sahillerinde çatır çatır yiyor diyelim, bu ürün yerli ve milli olur mu