Hocam sigortasız işçi çalıştırmak bir SUÇTUR! iş tehlikeli sınıfa girsin girmesin, sene 2022 70tl günlük para mı kalmış? Sizin konu hakkında bir şey yapmanız hoş olmayabilir kızın ailesinin rızası varsa bu duruma baskıcı diyorsunuz babasının kulağına giderse bir erkeğin böyle bir şey yaptığı daha çok zora sokabilirsiniz.
Tanıdık diyorsunuz SGK gitsin şikayet etsin diyeceğim ama oda olmaz gibi duruyor, ankara da civil mağazası kız arkadaşınıza yakın kalıyorsa ve ailesini ikna edebilirse bana mesaj atın. Kız kardeşim civil mağazasın da çalışıyor ben işe alınması için bir şeyler yapabilirim.
Malesef tanıdıklarla çalışmayın babam tanıdık arkadaşı diye bir adama matbaaya yollatmıştı adam ban yerin boyasına kadar sildirdi peki ne verdi 0 TL cidden 0 tl verdi şimdi diyeceksinizi yemeği yolu karşılıyor muydu hayır onu bile kendim yapınca ki maaş günü para vermek yerine kovmuştu bak yine hatırladım moralim bozuldu babama gittim durumu anlattım sakince babam adama şunu demiş kendin belirle fiyatı diye adam bile böyle olacağını tahmin etmedim dedi.
Sonra ne mi oldu bu adamın işi babama düştü babam yardım edeceği bir durum yani kimse olamıyor babam ise o adama elbette yardım etmedi.
Yani kız arkadaşınız babasına durumu sakince anlatmalı ki bir baba bu durumu farkeder bence o gitsin madem arkadaşı ona göre konuşsun ve arkadaşı kim tanısın.
Telefonları toplamış? Ben bir şey demiyorum yarın yapılacak ilk iş belli...
direkt SGK'ya şikayet edin. yapılacak bişi yok.
Boşuna vakit kaybetmeyin. Şikayet edin aklı başına gelsin.
Neleri var sırf tanıdık yer diye kızına zulüm ettirmenin ne anlamı var kız arkadaşınızın zoruna gitmiyor mu hocam bu durum?
Babasına durumu anlatıp gitmemesi lazım hem sgk yok hem mobing var hemde 10 saat'e 70 tl hayret verici bir durum.
babası razıysa senin yapacak birşeyin yok. şikayet edebilirsin sadece. bazı vicdansızlar böyle zengin oluyor işte.işçinin sırtına binerek yükseliyor
Şikayet konusunda biraz soruşturdum daha önce kavga edip ayrılan şikayet eden 2 3 çalışan daha olmuş sonuç olarak adamlar çok varlıklı ve arkaları sağlam olduğu için aynı şekilde devam etmişler. Benim gibi SGK ya şikayet etmeyi deneyen kişiler hep eli boş dönmüş çünkü yukarda tanıdıkları varmış. Elimden gelen birşey olmadığı için kız arkadaşımın işi birakmasini istedim. Zaten o da memnun değildi bugunku telefon toplama olayından sonra ailesinin durumu kötü olmasina rağmen işi bırakacak. Bu şekilde zengin olup ihtiyacı olan insanlar üzerinden yükselenlere o parayı yemek nasip olmasın sözün bittiği yerdeyiz..