cagataysahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bizim evin zemini sağlam, deprem merkezine 50km uzaktayız, ama bu dediğinizden biraz işgillendim, yani 2007den sonra yapılmasına ve zemini iyi olmasına rağmen orta hasar alabilecek olması. Bu arada bu senaryoyu 6,8 civarı bir deprem için yapıyorsunuz nasılsınız değil mi? Naci görür hariç kimse 7,5 beklemiyor çünkü.
Hocam deprem kaçınılmaz bu bir gerçek ama bana kalırsa en kötü 2008 yılından sonraki binalarda oturmaya bakın en iyi ihtimalle de 2018 yılından daha sonra inşa edilmiş yapılar doğru tercih olacaktır. 6.8 ile 7.4 arasında devasa fark var hocam sayı olarak az gelebilir ama değer olarak milyon katı daha güçlü olarak düşünebilirsiniz. Eski bina yeni bina olayına gelirsek mükemmel bina yoktur hocam daha bu gün anahtar teslim evinize oturursunuz Allah korusun bir rezonans olayı yaşanırsa o binadan eser kalmaz. Yapı işinde tedbiri elden bırakmamak gerek büyük deprem gittikçe yaklaşıyor, şu anki deprem mühendisliği yönünden baktığım zaman diğer ülkelere göre çok çok gerideyiz. Kendiniz yapı denetim firması değil de tüm apartmanca anlaşarak kentsel dönüşüm için istekte bulunabilirsiniz zaten sakıncalı bir durum oluşursa binanız kentsel dönüşüme girer aksi halde korkulacak bir durum olmaz gönül rahatlığıyla evinizi kullanabilirsiniz. Hocam biraz karışık oldu ama sorularınız aklıma geldikçe cevaplarını yazdım yine aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sormaktan çekinmeyin 😊