enesutku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhasebe konusundaki yazınızda yıl sonunda yapılacak olan HMRC üzerinden kurumlar vergisi beyanı olayına değinirseniz çok sevinirim, merakla bekliyorum.

AppStore / Google üzerinden ödeme alacağım. İngiltere’ de şirket kurup o şirket üzerinden Wise Business hesabı açıp, Apple’ a / Google’ a Wise IBAN’ ı versem. Dolar hesabımdaki parayı dönüştürmeden Türkiye’ de Wise Business kartımı kullanabilir miyim? (Bu şekilde başvurduğumuzda kart Türkiye’ ye geliyormuş.) Bir bilginiz var mı? Türkiye’ de yasal açıdan bir suç işlemiş olur muyuz?

Çift vergi koruması falan varmış ülkemizde. Fakat yıllık 85.000£’ i geçmem çok zor. Dolayısıyla İngiltere’ de vergiden muaf olacağım. Bu olay kafamı çok karıştırdı.
Hocam muhasebe konusunda çok fazla hakim değilim fakat bildiklerimden bahsedeceğim quickfile üzerinden fatura nasıl kesilir gider nasıl girilir onları elimden geldiğince anlatacağım.

Wise business kartı hemen yolluyorlar benim var kullanabiliyorum. Yasal olarak net cevap vermeyim fakat sonuçta resmi olarak ingilterede şirketimiz var bu kartta o şirketin hesap kartı onu da gayet kullanabiliyoruz.

Bu arada 85.000 gbp miktarını aşmasanız bile yıllık vergi ödemeniz gerekiyor haberiniz olsun.