Merhaba arkadaşlar servera cpanel kuracağımda sitelerin maksimum verim ve gerek mail trafiği gerekse normal saldırı vs önlenmesi için sizce hangileri daha iyi?
Cpanel ile
CloudLinux (kendim host satmayacağımdan kullanmayı düşünmüyorum.Anladığım bu ürün her bir hosta cpu ram vs tanımlamak için kullanılıyor.)
cPGuard (Bunun tam olarak ne işe yaradığını anlamadım ama saldırı önlüyor sanırım.) ama bundan ise bu daha iyi demiş yabancı forumlar anlamadım. ( imunify360 )
imunify360 (Bu hem mail trafiği kalitesi hem saldırı vs ilgileniyor muş sizce hangisi?)
LiteSpeed (Bunu önerirmisiniz yok sa gerek yok mu fikriniz nedir?)
evet arkadaşlar deneyimlerinize ihtiyacım var ne önerirsiniz?
ayrıca asla shell script çalışmasın siteler haclenemesin istiyorum bunu nasıl yapabiliriz ek modul vs mi satın almamız gerekiyor yoksa cPguard vs hallediyor mu ?
Merhaba HidrojenTEKNOLOJİ,
- Maksimum verim in cPanel ile pek bir ilgisi yoktur. Ancak cPanel kolay responsive arayüzü ile kullanıcı bazlı gözde bir paneldir. Elbette tercih edilmesi olumludur. cPanel default kurulumda saldırı önleme özelliği yoktur.
- Cloudlinux kaynak tahsisi için önemlidir, çoklu barındırmalarda gerek saldırı önleme gerek güvenlik için kaynak aşımını önler.
- cPGuard güzel bir cPanel eklentisidir. Sunucunuzda çeşitli rules ile güvenliği sağlamayı amaçlar ancak biraz yüksek kaynak tüketir.
- imunify360 bizcede önerilir, özellikle wordpress gibi siteler için neredeyse mecburidir diyebiliriz. cPGuard gibi kaynak tüketimi biraz fazladır.
- Litespeed performans için önemlidir ancak olmazsa olmaz değildir. Litespeed in antiddos, recaptcha gibi ddos korumaya dahil edilebilecek özellikleri vardır. Phphandler lsapi ise oldukça performanslıdır.
İyi çalışmalar.