En uygunu TL'ye çevirip çekin. 23₺ kesiyor TL'den de bilginiz olsun.
Sadece o olsa keşke 1000$ ı önce TL ye çeviriyorsunuz çevirme ücreti adında 10,39$ para alıyorlar senden.
Enpara kesinti yapacak ama muhabir banka masrafı adı altında ek masraf alacaklar. TL olarak transfer ettiğinizde muhabir banka masrafı alınmaz. Bahsettiğim ücret yurt dışındaki aracılık eden bankaya göre değişir.
işte tamda aslında çözmeye çalıştığım şey bu tl ye çevirip gönderirsem çevirme ücreti 10.39$ + 24TL havale ücreti alıyorlar. Diğer türlü olursa atıyorum 1000$ da ne kadar gidecek?
Birkaç gün önce 800 Euro çekimi yaptım. Enpara açıklamada yaptığı gibi sadece 30 TL karşılığında euro kesintisi yaptı. Ek ücret veya masraf çıkartmadı. Euro > TL çevrimi yaparken merkez bankası kurundan biraz aşağıda çevirdi fakat wise üzerinde yüklü miktarda dövizi TL'ye çevirip göndermekten daha düşük maliyete halletmiş oldum. Ek olarak, cuma öğleden sonra işlemi yaparken wise 5 gün sonra yani çarşamba ulaşabilir uyarısında bulunurken 1 saat içerisinde para hesabıma geçti. Wise'de TL çevrimi yapıp gönderirken Türkiye'de aracılık yapan firma daha geç gönderim sağlıyor. Artık 300~500 euro&usd gibi tutarları SWIFT üzerinden getirmeye karar verdim.
Wise döviz çevirim maliyeti yüksek kalmasa tadından yenmez...
Süper işte mantıklı olan o zaman dolar olarak göndermek amacım bozdurmak değil zaten türkiyede ki bankamda dursun istiyorum. Bu arada kendin atmlerden çekebiliyorsun dolar diye biliyorum. Çekip gidip en iyi fiyatı veren yerde bozdurabilirsin. Acaba 500$ üstü atıyorum 5000$ bir gönderim yapıldığında ekstra bir şeyler çıkar mı?